Шипка 3+ - 80 капсули Преглед отблизо

18.90лв

Пазарувайте изгодно! Безплатна доставка при поръчка на стойност над 60лв.

Изпращане на поръчка до 3 работни дена.

С Нова Светлина - КЛУБ при завършена поръчка на всеки 10лв. получавате 1лв. обратно под формата на бонус точки, които можете да използвате за следващи поръчки. За да използвате точките си, трябва да влезете във Вашия профил, оттам в НОВА СВЕТЛИНА - КЛУБ, където може да конвертирате точките във ваучер за отстъпка. Ваучерът се въвежда преди финализиране на поръчката. За една поръчка може да важи само едно намаление.

Шипка 3+ - 80 капсули

Малина КС

Хранителната добавка Шипка 3+ ускорява енергийното възстановяване и хормалното функциониране на целия организъм след физически или психически натоварвания. Препоръчителен е при възстановяване от заболявания и пост-оперативни състояния. Комбинацията от активни съставки активира основните системи на организма: имунна, костно-ставна, сърдечно-съдова, храносмилателна и др.

Повече детайли

63 Артикула

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 1.00лв.


Повече информация

Хранителната добавка “ШИПКА 3+” е предназначена за благоприятен ефект върху:

1. ИМУННАТА СИСТЕМА;

2. СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА;

3. КОСТНО-СТАВНАТА СИСТЕМА;

4.ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА;

5. ГЛАВНИЯ МОЗЪК

6. АНТИОКСИДНИТЕ ЗАЩИТНИ ФУНКЦИИ НА ОРГАНИЗМА;

7. САМОЗАЩИТАТА НА ОРГАНИЗМА СРЕЩУ ПОЯВАТА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА РАКОВИ КЛЕТКИ И ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ ПОЯВАТА НА ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ;

8. БОЛКОПОДТИСКАЩ ЕФЕКТ ПРИ АРТРИТ, ОСТЕОАРТРИТ, ПОСТОПЕРАТИВНИ, МУСКУЛНИ И ДРУГИ БОЛКИ;

9. МЕТАБОЛИТНИТЕ ПРОЦЕСИ И ПОДДЪРЖАНЕ НА НОРМАЛНО ТЕЛЕСНО ТЕГЛО;

10. ЗАБАВЯНЕ ПРОЦЕСИТЕ НА СТАРЕЕНЕ.

ЗАЩО СЕ ПРЕПОРЪЧВА ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА

Комбинацията от основните съставки на растителната хранителната добавка спомага за МОЩНО АКТИВИРАНЕ НА ОСНОВНИТЕ СИСТЕМИ НА ОРГАНИЗМА /ИМУННА, СЪРДЕЧНО-СЪДОВА, КОСТНО-СТАВНА, ХРАНОСМИЛАТЕЛНА И ДР./ С ЦЕЛ ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА РЕДИЦА БИОХИМИЧНИ ДИСБАЛАНСИ, ЗДРАВОСЛОВНО ПРОФИЛАКТИРАНЕ НА ОРГАНИЗМА И ПОДДЪРЖАНЕТО МУ В СЪСТОЯНИЕ НА ОТЛИЧНО БИОХИМИЧНО И ПСИХИЧНО ЗДРАВЕ. Комплексът от съдържащите се в хранителната добавка биологично активни вещества и микроелементи ускорява енергийното възстановяване и нормалното функциониране на целия организъм след заболявания, пост-оперативни състояния и след тежки физически натоварвания. 

Препоръчителна доза за дневен прием: По 2 капсула 2 пъти дневно – сутрин и вечер по време на хранене.

В дневната доза /4 капсули х 400 mg/ от “Шипка 3+” се съдържат: 248 -256 mg смлян плод от шипка и 144-152 mg ситно смлян лют червен пипер Една капсула съдържа макс.0.456 mg капсаицин / една опаковка съдържа макс.36.46 mg капсаицин Нетно количество: една капсула - 400 mg е / eдна опаковка от 75 ml - 32 g е

Предупреждения:

Да не се превишава препоръчителната дневна доза!
Продуктът е хранителна добавка, не е лекарство!
Да не се използва като заместител на разнообразно хранене!
Децата, бременните и кърмещите жени да се консултират с личния си лекар преди употреба!


Състав:

Смлян изсушен плод от българска диворастяща шипка /Rosa canina L./ - 62 - 64 %, съдържащ: - смляна люспа /изсушената месеста част на плода шипка/ - 58 - 60 % от целия плод - смлени семена - 40 – 42 % от целия плод 

Ситно смлян лют червен пипер / Capsicum annuum L. and Capsicum longum L. /- 36 - 38 %

Полезни качества:

Натуралните растителни продукти, съдържащи се в хранителната добавка, са екологично чисти, нерафинирани и не съдържат химически разтворители, захари, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти.

Действие на хранителната добавка

СЪСТАВ НА ШИПКАТА

Плодовете на диворастящата шипка /Rosa canina L./ съдържат голямо количество изключително ценни за човешкия организъм биологично активни вещества и микроелементи. Двeтe основни съставки на плодовете на шипката са месестата част /люспа/ и намиращите се в нея семена /ок. 40 % от целия плод/.

В люспата са концентрирани:

1. ВИТАМИНИ - витамин А, В1, В2, В6, С /до 900-1200 мкг/, РР, бета каротен, ниацин.

2. ФЛАВОНОИДИ- апигенин, куерцетин, тритерпеноиди, танини, каротеноиди – лутеин, заексантин, рубиксантин, ликопен и др.

3. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк, йод, манган, хром, селен и др.

В семките се съдържат:

1. Шипково масло (6-8 %), което е единственото растително масло, съдържащо в суров вид уникалния здравословен комплекс от: натурален витамин А (транс-ретиноева киселина – до 5 мкг/100гр.масло) и натуралните растителни мастни киселини : Омега-3(32-34%), Омега-6 (46-49%), Омега-9. Основният компонент на шипковото масло са незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6 (общо 78-83%), които участват като базови съставки в биохимичния синтез на специфични молекули (ейкозаноиди), чиято функция обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетките в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления, изгаряния и пр.).

2. Галактолипиди и полифенолни съединения Галактолипидите оказват силно въздействие при ставни заболявания като инхибират произвеждането на възпалителния медиатор и имат хондрозащитен ефект при артритни болки и остеоартрит. Изключително важен е галактолипидът ГОПО /гликозид моноглицерол и гликозиддиглицерол/, който е със силно изразени противовъзпалителни свойства. Той се образува в плодовете на шипката и играе важна роля в поддържане здравето на ставите и ставната тъкан. ГОПО инхибира/потиска/ струпването на голям брой левкоцити, респ.пречи на хрущялните клетки да произвеждат протеин разграждащ ставната тъкан.

СЪСТАВ НА ЛЮТИЯ ЧЕРВЕН ПИПЕР

В лютия червен пипер се съдържат:

1. ВИТАМИНИ: А, В1, B2, B5, B6, С, E, K, PP, бетакаротен, флавоноиди, холин

2. МИКРОЕЛЕМЕНТИ: мед, цинк, желязо, селен, манган, фосфор, калий, натрий, калций

3. КАПСАИЦИН (химично наименование на 8-метил-М-ванилил-6-ноненамид) - активен компонент на лютите чушки от сортове “Чили” и “Кайен” на семейство Капсикум . Той се съдържа в сушените люти чушки и получения от тях ситно смлян лют червен пипер. Чистият капсаицин е летлив, хидрофобен, безцветен, без мирис, кристален до восъчна смес.

Лютият червен пипер, съдържащ капсаицин, има уникални качества:

1.Това е най-добрият очистител и активатор на сърдечно-съдовата система и микроциркулацията на кръвта. Той разширява или стеснява кръвоносните съдове в зависимост от полезната за организма конкретна необходимост – т.е. той прави точно това, от което се нуждае организма. Разширяването на кръвоносните съдове, особено в периферията, води до рязко подобряване кръвоснабдяването в капилярната мрежа и силно повишаване на имуновъзстановителната дейност на организма.

2. Капсаицинът предпазва лигавицата на стомаха като ефективно инхибира секрецията на солна киселина и стимулира секрецията на слуз и притока на кръв към стомашната лигавица /превенция и лечение на язви/.

3. Той е мощно мощно противовъзпалително средство.

4. Капсаицинът облекчава болки в ставите при остеоартрит и ревматоиден артрит, мускулни и постоперативни болки, диабетна невропатия.

5. Мощен антиоксидант, защитавайки човешките клетки от вредните свободни радикали.

6. Капсаицинът предизвиква отделянето на ендорфини в главния мозък.

7. Капсаицинът предизвиква умъртвяване на раковите клетки чрез атакуване на техните клетъчни структури без да се увреждат съседните здрави клетки.

8. Капсаицинът предизвиква ускоряване на метаболитните процеси и подтиска апетита, с което се постига намаляване на телесното тегло.

Съхранение:

Продуктът да се съхранява на място недостъпно за малки деца, на хладно, проветриво и сухо, при стайна температура, защитено от пряка слънчева светлина, в оригиналната опаковка.
Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката!

Отзиви

Напишете отзив

Шипка 3+ - 80 капсули

Шипка 3+ - 80 капсули

Хранителната добавка Шипка 3+ ускорява енергийното възстановяване и хормалното функциониране на целия организъм след физически или психически натоварвания. Препоръчителен е при възстановяване от заболявания и пост-оперативни състояния. Комбинацията от активни съставки активира основните системи на организма: имунна, костно-ставна, сърдечно-съдова, храносмилателна и др.

В същата категория има още 30 продукта:

} } } }