Защо жените по целия свят започнаха да мажат лицата си със слуз от охлюви?

Слуз от охлюв за здрава кожа

Защо жените по целия свят започнаха да мажат лицата си със слуз от охлюви? Преди да отминете с отвращение прочетете тази статия – обещаваме, че няма да съжалявате и ще научите много полезни факти за екстракта от охлюви и за това как помага на кожата да бъде по-дълго време здрава, млада, еластична и красива.

Силата на охлювите е позната още от древна Елада, когато бащата на медицината Хипократ е предписвал смачкани охлюви с кисело мляко за третиране на всякакви инфекции.

Известни са също в люлката на кулинарията Франция, но поднесени с билково масло и Шардоне. В последно време, обаче, целият свят полудя по тях.

Как тръгна всичко?

Всичко започва в една ферма за охлюви в Чили, работеща за износ за Франция. Работниците във фермата забелязват, че всякакви рани по ръцете им зарастват магически бързо и кожата им става гладка и мека.

Причината за това е слузта, която охлювите отделят. Скоро този факт е забелязан от козметична компания от Южна Корея и започва азиатският бум на продуктите със секрет от охлюви.

В момента в Тайланд, Япония, Южна Корея и дори Китай всички се кълнат в едва ли не магическите качества на тази субстанция. Дори много популярни станаха спа процедури с охлюви, в които животинките се пускат да се разхождат по лицето и цялото тяло. Едва ли е много приятно, но – „Трай бабо за хубост!“

слуз от охлюви
Спа процедури с охлюви

Тези процедури залагат по-скоро на психологическия ефект, защото нормалната охлювена слуз съдържа до 98% вода и преди да се използва за козметични нужди преминава през много сериозен процес на пречистване.

В Европа и Америка сме малко по-скептични и консервативни и затова продуктите със слуз от охлюви навлязоха на нашия пазар леко със закъснение

Екстракт от охлюви
Лабораторните изследвания показаха, че екстрактът от охлюви е добър за кожата

Основната причина е, че дълго време нямаше сериозни научни изследвания в областта, а именно как слузта от охлюви помага на кожата. А и в началото изследванията бяха поръчани точно от фирмите, които произвеждат козметиката, което още повече засилваше скепсиса ни.

В крайна сметка се захванаха сериозни институти и се оказа, че има огромна доза истина в твърденията, идващи от азиатските страни. Екстрактът от охлюви съдържа изключително важни и ценни компоненти като колаген, еластин, алантоин, глюкозамингликани, протеогликани, пептиди и гликопептиди, гликолова киселина, витамин A,C и E – всичките основоположни в съвременната подмладяваща козметика. Те са много близки до тези в човешкия организъм, което помага за премахване на бръчките, възстановяване и регенериране на кожата.

Това е историята на козметиката с екстракт от охлюви и сега разбирате защо толкова много жени по света преодоляват отвращението и се възползват от това мощно средство за подмладяване на кожата.

Подбрахме специално за Вас най-качествените продукти с екстракт от охлюви, които можете да намерите тук.

4.5/5 - (4 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *