Хидратация на кожата – задължително условие за красива кожа

Хидратация на кожата

Хидратацията на кожата е от първостепенно значение за здравето и за привлекателния външен вид. Тъй като тялото ежедневно губи определени количества от естествените си водни запаси, следва да полагаме грижи те да бъдат възстановени. Това можем да направим преди всичко като вземем мерки за защита на кожата с качествена козметика за хидратация в зависимост от типа ѝ: нормална, суха, мазна и чувствителна кожа.

Нормална кожа

Или казано по друг начин – само за късметлии. Тип кожа, който се среща най-рядко и честно казано е перфектенa, затова и в beauty средите все още спорят дали има все още такова чудо като „нормална кожа“ или не. За нейната грижа се изискват по-леки козметични продукти като лосион, серум и крем, защото тя няма нужда от много .

Суха кожа

Това е типът кожа, който привидно изглежда много добре – пълна липса на пори и много ниско омазняване. Грижете се за нея като я овлажнявате с хидратиращ серум, хидратиращ крем с омега 3, витамини А и Е и избягвайте всичко, което я изсушава допълнително.

Мазна кожа

Една от най-неприятните типове кожа в първите 30 години от живота, която обаче после се превръща в благословия. Защо ли ? Защото след 30 години кожата постепенно става от мазна към нормална. Избягвайте допълнителното омазняване. Използвайте овлажняващи козметични продукти.

Чувствителна кожа

Чувствителността е допълнителна характеристика към основния тип кожа. Грижата за нея е ежеседмична с маска за дълбока хидратация, ежедневно хидратиращ серум под крема за основния тип кожа. Честата хидратация намалява проявите на чувствителност.

Задавали ли сте си въпроса кои са външните фактори, които дехидратират кожата ?

Това са:

  1. Високите температури
  2. Силната влажност
  3. Силно UV лъчение
  4. Дълги горещи вани
  5. Агресивни методи за почистване(използване на гелове, сапун с агресивни компоненти)
  6. Сухота в силно климатизирани помещения
  7. Студ
  8. Стрес
  9. Обезводняване
  10. Хормонални нарушения
  11. Недостиг в организма на витамини(А, В, С и Е)
  12. Неподходяща декоративна козметика
  13. Вредни навици

Препоръчителна е редовна хидратация на кожата, като се нанасят овлажняващ продукти. Много кремове за лице съдържат хиалуронова киселина, която съдейства точно за подмладяване на кожата чрез задържане на влага. Друга препоръка за интензивна хидратация на лицето е използването на серум или хидратираща маска.

Видове продукти за хидратиация и техния състав

Бъдете нежни към своята кожа и тя ще Ви се отблагодари във времето, като употребявате ултра леките лосиони с морски минерали с иновативна технология, разработени специално за нуждите на нормалната към суха кожа. Попиват изключително бързо, хидратират за часове, поддържат кожата нежна и еластична. Маслото от ший, известно с хидратиращите си и регенериращи свойства, омекотява сухата кожа и ѝ придава блажен аромат. Лосионите трябва да са леки и немазни, обогатени с естествени съставки, които отговарят на специфичните нужди на всеки тип кожа: карите, манго, мед, масло от какао, алое вера. Всичко това прави кожата неустоимо мека, хидратирана и ухаеща невероятно.

Душ-геловете за интензивна хидратация, с продължителност до 7 дни, укрепват защитния бариерен слой на кожата и подобряват еластичността ѝ.

Хидратиращите млека за тяло имат лека консистенция и са подходящи са за всеки тип кожа за ежедневна употреба. Новата формула за 24 часа хидратация на кожата е обогатена с витамин Е, фитоекстракти, морски водорасли и бадемово мляко.

Хидратиращите емулсии са идеални за суха и чувствителна кожа. Антиоксидантите в маслото с нар защитават от неблагоприятни атмосферни влияния и от свободните радикали. Те стимулират естествените функции на кожата, подпомагат възстановяването на клетките и възвръщат естествения хидробаланс на кожата, като по този начин отлагат процесите на стареене. Само за две седмици ускоряват естествените процеси на регенерация на кожата с 50%. Подходящи са за ежедневна употреба.

Дерматолозите съветват да се предпочетат кремовите текстури, които правят кожата мека и гладка и помагат да се задържа влага. Обикновено съдържат растителни и ефирни масла от маслина, жожоба, кокос, ший, лавандула. Като допълнителни елементи се използват глицерин, вазелин, колаген, хиалуронова киселина. На последните съставки трябва да се обърне особено внимание. Те помагат да се задържи влагата, а именно това е Вашата цел.

Красивата, хидратирана кожа изисква много постоянство и ежедневни грижи. След нанасяне на хидратираща козметика, кожата грее и изглежда много по-добре.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *