Малки, но ефектни трикове за красив есенно-зимен грим

Комплект от гримове

Въпреки студа, есента и зимата са сезоните, които имат безброй очарователни предимства не само със своите празници, палитрата от падащи листа, красивата зимна белота навън и романтичното огнище, но и по отношение на декоративния грим. Вече не е горещо, гримът става по-траен, смел, по-наситен и по-плътен. 

И макар да ви побиват тръпки от студа и да усещате кожата си суха, с помощта на качествен грим тя ще стане свежа и блестяща. Малките, но доказано ефикасни съвети ще ви помогнат да сложите край на лошия тен, изпръхналата структура на кожата си и напуканите устни през студените месеци: 

Наблегнете на маските

Маските за лице трябва да бъдат неразделна част от рутинната грижа най-вече през есента и зимата, когато дермата се нуждае от допълнителна хидратация. Изберете най-подходящата маска за вас в зависимост от типа на кожата ви и според това колко време прекарвате на открито.

Повече овлажняване

За да изглеждате страхотно с грим, той трябва да бъде поставен на добре хидратирана кожа. След като почистите лицето си с мицеларна вода, нанесете веднага известно количество овлажнител. Изчакайте няколко минути, докато овлажняващият продукт попие в кожата ви и едва тогава се заемете с декоративната козметика. 

Жена нанася серум с пипета

Златно време за спиралите – нека бъдат водоустойчиви

Есента и зимата са времето за ежедневно използване на спирала и молив. Съветът ни е те да бъдат водоустойчива, предвид честите дъждове, снеговалежи и ветровете, от които очите ви се насълзяват. Освен класическото черно, изключително подходящи цветове за очни моливи през студеното време са сивото и кафявото.

Изберете течен фон дьо тен вместо пудра

Пудрите не са най-удачното решение за ниските температури навън, тъй като те изсушават кожата и няма да стоят добре. За тези сезони заложете на течен фон дьо тен или дори BB за по-добър външен вид. Можете спокойно да комбинирате овлажнител и основа за безупречна визия.

Сенки за очи в неутрални тонове

Неутралните цветове на сенки са идеални за есента и зимата, както и мед, бронз и злато. Те са великолепно решение за ежедневен и празничен грим за всеки цвят на ирисите. За любителите на по-смелите съчетания предлагаме неутрални тонове плюс лилаво, тъмносиво и тъмнозелено.

Руж за перфектен завършек

Тъкмо зимата е най-доброто време за нанасяне на розов или прасковен руж, за да блеснете със свежа, ярка визия. Тук отново препоръчителният вариант за руж са продуктите с кремообразна текстура.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *