Красиви мигли с минимални грижи

Красиви мигли с минимални грижи

Миглите са важни за красотата на очите и не изискват особена поддръжка. Те обаче имат нужда от минимални грижи, за да бъдат предотвратени проблеми като лош вид, възпаление, инфекции и тяхното окапване.

На първо място, не е необходимо да си поставяте изкуствени мигли твърде често, защото можете да навредите на естествените си. Здравето на миглите е важно, затова се препоръчват грижи като нежно почистване и ежедневно разресване с четка от спирала, леко потопена в рициново масло. Внимавайте с количеството на рициновото масло, тъй като то е силно концентрирано и много мазно!

Познати или непознати факти за миглите

Човешката мигла има защитна функция и ролята ѝ е да предпазва окото от отломки и прах. Долният клепач обикновено има близо 75-80 бр. мигли в четири реда, а горният клепач – около 90 до 160 броя в пет до шест реда.

Миглата се състои от ствол (видима част), корен и луковица, свързана с кръвоносните съдове. Жизненият ѝ цикъл е от 4 до 11 месеца. Здравите мигли могат да растат до около 12 милиметра и да имат естествена извивка.

Кои са най-често срещаните проблеми при миглите?

Те могат да бъдат загуба на мигли, забавен растеж, сухота и крехкост, появяващи се поради причини като: изсушаващи съставки на грим, алергии, прекомерно използване на уред за извиване, грубо поставяне на изкуствени мигли. 

Знаете ли, че цялостното ви здраве се отразява и на красотата на вашите мигли? Ако страдате от заболявания като възпаление на краищата на клепачите, алопеция (косопад), екзема, болести на щитовидната жлеза или сте подложени на перманентен силен стрес, това неминуемо се отразява на вида на миглите. 

Правилна грижа за миглите 

Използвайте гребен за мигли, хидратирайте ги често, мажете ги с рициново или бадемово масло, витамин Е или серум за мигли. Не прекалявайте с тежък грим и се хранете пълноценно. Нужни са няколко промени в диетата ви, за да подобрите значително здравето на вашите мигли, наред с кожата и косата. Включете в менюто си достатъчно протеини, зеленолистни зеленчуци и полезни мазнини, за да поддържате здрав растеж на косата си, а оттам – и на миглите.

Добра идея е да си помогнете с добавки. Биотин и колаген са вашите верни помощници с доказан ефект, подобряващи здравето на косата, миглите и кожата. 

За да премахнете изкуствените мигли (ако имате такива) правилно, трябва да омекотите лепилото с препарат за отстраняване на грим. След това стиснете външния ръб на лентата с изкуствени мигли и внимателно я издърпайте. Ако желаете по-често да включвате във визията си изкуствени мигли, поддържайте ги чисти.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *