Козметиката може и да Ви навреди

Комбинирайте козметиката правилно

Грижата за външния вид е ежедневие за жената. В постоянния си стремеж да изглеждат все по-добре, дамите прибягват до купуването на все повече и повече козметични препарати. Купуват се „супер“ кремове, лосиони и серуми на различни производители. Използват се какви ли не „чудодейни“ средства за най- различни проблеми. Един път кожата се смята за мазна, после е пък твърде суха, някъде се появила бръчка или пък пъпка и за всичко това си имаме определен „лек“. Неправилното използване на козметиката може да доведе до нежелателни резултати.

Оказва се, обаче, че комбинирането на различните продукти не винаги води до ефекта, на който сме се надявали. Действието на всеки един поотделно може да се промени коренно когато е в комбинация с други продукти, особено ако те са от различни производители. Тяхното действие може да се сведе до нула, тъй като единият пречи на другия. Това, разбира се, ще е най- добрият вариант, защото в по-лошия може да има необратими последици за кожата, а по-леките са дразнене и алергични реакции.

Ето и кои продукти са несъвместими един с друг:

  • Подмладяващата козметика не е съвместима с тези за пъпки и акне. Повечето подмладяващи кремове съдържат Ретинол – най-натуралната и чиста форма на витамин А. Той се абсорбира от долните слоеве на кожата и я подмладява отвътре навън. Кремовете за акне /за мазна кожа/ съдържат в състава си Борна или Салицилова киселина или Бензоил пероксид, които правят кожата суха. Комбинирането им е сигурно предизвикване на дразнене и възпаление.
  • Основа за грим със слънцезащитен крем. Получава се нещо като „разреждане“ на препаратите един с друг. Така се намалява ефекта им и той почва да клони към нула. Съветът е: използвайте основа за грим със слънцезащитен фактор /SPF/.
  • В много от подмладяващите препарати се използват съставки, които в комбинация може да навредят, а не да помагат. Затова не използвайте едновременно или един след друг подмладяваща козметика от различни фирми. Използвайте козметика от една серия, на една фирма.
  • Трябва да се знае, че след почистващите масла, не трябва да се използват козметични препарати, без да има интервал от няколко часа, тъй като действието им значително намалява. Почистващите масла правят защитен филм на кожата и активните вещества на другия продукт не може да проникне през него. Нека се знае, че има и професионални почистващи масла, които позволяват де се използва козметика след тях, но трябва предварително да сме убедени, че употребяваме такъв продукт.

След като се запознахте с основните препоръки, можете да потърсите Вашият козметичен продукт в нашия магазин.

5/5 - (6 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *