Кожа на лунички – дефект или ефект?

лунички

Въпреки навлизането на някои тренди визии с изкуствени лунички от грим, голям процент от хората с точици по лицето изпитват притеснение от тази особеност във външния си вид. Дали обаче луничките наистина са кожен дефект, опасни ли са и как можете с помощта на правилните козметични продукти да ги подчертаете или скриете, научете в следващите редове! 

Индивидуалност-чар

Ако притежавате лунички, обърнете внимание, че хората всъщност се радват на излъчването ви, а вие сте единствените, които не се харесвате. Луничките са често срещано обезцветяване на кожата, в повечето случаи са безвредни и придават чар на притежателите им. 

Кога луничките могат да бъдат опасни?

Подобно на всяко друго петно по кожата, добре е да следите за изменения в цвета, площта и формата на луничките си. При промяна, веднага посетете дерматолог. Сами по себе си, те не представляват кожно заболяване, но присъствието им означава, че имате по-ниска концентрация на предпазващ меланин и следователно, сте по-податливи на вредното въздействие на UV лъчи. 

жена с лунички

Препоръчително е да избягвате прекомерното излагане на слънце и задължително използвайте слънцезащитни продукти с поне SPF 30, при това – ежедневно, без значение от сезона. По този начин ще предпазите кожата си от увреждане и ще предотвратите появата на нови петънца по лицето си.

Съвети за ефектен грим при лунички

В зависимост от вашето желание, можете да прикриете или тъкмо обратното – смело да подчертаете луничките си. Основните правила за добър грим при наличие на лунички са следните:

Вместо фон дьо тен

Фон дьо тените са полупрозрачни и съвсем няма да скрият луничките ви, ето защо изберете BB кремове или оцветени овлажнители.

Как правилно да се нанася коректор?

Правилното нанасяне на коректор се постига чрез върха на пръста ви или с помощта на малка заострена четка. За да скриете луничките, използвайте цветен коректор според тена на вашата кожа. 

При избор на коректор, съобразете подтона на кожата си, а не цвета на луничките. За да вземете идеалния цвят за вас, нанесете от тестер и вижте как се отразява спрямо цвета на врата и гърдите ви – ако лицето ви сивее, нюансът вероятно е твърде тъмен и близък до цвета на луничките ви.

Руж и хайлайтър

Кремообразните ружове и хайлайтъри са идеални помощници за ефектен грим с лунички. Повечето от тях са достатъчно прозрачни, за да попречат на грима да покрие точиците, но същевременно придават сияйност на кожата ви. 

Без тежък контур

Независимо дали желаете скриване, или подчертаване на луничките си, тежкият контур ще направи гримираното ви лице да изглежда като маска.

гримове за лице

Добра идея: кафява очна линия и спирала

Използването на кафява очна линия и спирала е по-удачната алтернатива за хора с лунички по лицето. Светлите гримове ще придадат още повече чар на естествените точици и по закачлив начин ще изместят фокуса към тях, докато черните нюанси ще ги накарат да изглеждат като дефект от недовършен грим. 

Правилният молив за вежди

Нанасяйте молив за вежди в подходящ тон, умерено за натурална визия и така ще подчертаете уникалността на своите лунички. Завършете с фиксиращ спрей и ще изглеждате страхотно. 

Червило с топъл цвят

Изборът на червило с топъл тон ще допринесе за общото непринудено обаяние на луничките ви, докато студените тонове биха ги направили прекалено очебийни. 

Ако имате лунички точно по устните си, нанасяйте червило и молив за устни в цвят, възможно най-близък до естествения на устните. Първо очертайте устните, нанесете молива навсякъде по устните и после сложете червило по ваш избор.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *