Запознайте се отблизо с SAKADIKIUM™

Какво е Сакадикиум

Сигурно много от вас не са чували за SAKADIKIUM™ и сега в главата ви изникват редица предложения какво точно е това. Нека ви кажем, че след като разберете за ползите му, то бързо ще поискате да се превърне в неизменна част от ежедневието ви, независимо от вашата възраст и пол.

SAKADIKIUM™ – еликсирът на новото време

В най-общи линии SAKADIKIUM™ представлява концентриран екстрат на захар, извлечен от коренищата на Hedychium coronarium – мадагаскарско растение, което може да срещнете с  наименованието “butterfly ginger” или иначе казано пеперуден джинджифил, както и “white ginger lily” – бяла джинджифилова лилия.

Всички знаем, че корените са своеобразен резерв за всяко растение и именно там се намират жизненоважните за него метаболити. Съставени главно от захари, те са истински енергийни източници. Именно тази характеристика на растенията и познаването на техния състав тласка група специалисти да изследват ефекта на извлечения от корените екстракт(SAKADIKIUM™) върху митохондриалната функционалност(консумираща захари) при хората, разкривайки мощна мултипротекционна активност. Продуктът е представен пред широката общност едва  през 2018 г. и оттогава насам предизвиква сериозен интерес по целия свят.

Как действа SAKADIKIUM™?

  • SAKADIKIUM™ действа като мултипротектор в случаите, в които кожата е изложена на синя светлина, UV лъчи или някакъв вид замърсяване;
  • След подробните изследвания на Йошинори Осуми, който през 2016 г. получава нобелова награда за труда си за автофагията, специалистите в грижата за кожата имат възможност да опознаят по-добре този процес и как могат да влияят върху него. Така откриват, че SAKADIKIUM™ защитава лизозомната мрежа и регулира клетъчната автофагия;
  • Детоксикиращите свойства допринасят за по-добрата яркост на кожата, което не е само естетична характеристика. Резултатите от проучване, проведено в процеса на разработка, демонстрират доста по-добра яркост(+ 16%) при жените, използващи продукта, дори когато са изложени на замърсяване след 28 дни;
  • Вътрешното подобрение и справянето с негативните фактори се отразява и външно – видимо се забавя процесът на стареене и вече появилите се бръчки се изглаждат.

Защо имаме нужда от защита? 

Кожата ни е под постоянното влияние на редица фактори, които се отразяват негативно както видимо, така и невидимо. Хората са добре запознати с факта, че напрежението води до ускоряване на стареенето не само на кожата, но и на целия организъм, ала в забързаното ежедневие те трудно се справят с този проблем.

Сред основните външни натоварвания за нашия организъм са синята светлина, която трайно влияе върху циркадния ритъм, както и димът или въглеводородите. Наред с тях се наблюдават и вътрешни натоварвания (напр. стрес), генериращи недостатъчен и енергиен метаболизъм и автофагия (естествен процес на “рециклиране” на клетъчните структури).

Състоянието на кожата е индикация за случващото се в нашето тяло. Именно по тази причина добре изглеждащата кожа трябва да ви кара да се чувствате спокойни и удовлетворени за постигнатия резултат. Новоразработената формула на SAKADIKIUM™  цели именно това.

Оценката на ползите на SAKADIKIUM™ в няколко думи изглежда така: кожата е по-сияйна, по-хидратирана, по-мека и далеч по-неподатлива на каквито и да е негативни фактори. Тенът ви е равномерен, а петната са в миналото.

Вече и в България има продукти, включващи в състава си SAKADIKIUM™. Това е козметичната анти-ейдж серия AVRORA със защита от изкуствена светлина, UV лъчи и замърсен въздух. Тя е разработена от БАН за NOVA COSMETICS.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *