Защо най-ефективно се отслабва с помощта на добавки

Ефективно отслабване с добавки

Отслабването се възприема като процес, който изисква време и търпение. Отдавна е доказано, че драстичните диети не само не помагат, но и сериозно могат да навредят на обмяната на вещества в организма. Добавките с натурални компоненти, предназначени за загуба на излишно тегло, могат да ускорят отслабването, тъй като блокират натрупването на мазнини, ограничават апетита и ускоряват метаболизма.

Предвид налагащия се заседнал начин на живот, най-често пред компютъра, в комбинация с липсата на достатъчно време за тренировки и разходки навън, добавките за отслабване се явяват наистина полезна, целенасочено действаща опция. Най-честите естествени съставки, включени в добавки за телесно отслабване, са кофеин, екстракт от зелен чай, протеини, разтворими фибри, витамини и билки с доказано действие. Безспорното предимство на такива добавки се състои в това, че отслабването е преди всичко здравословно и трайно.

Как точно помагат добавките за отслабване?

  • Снабдяват организма с повече енергия.

Умората, неизменно съпътстваща днешния работещ човек, може да доведе до забавяне на метаболизма, особено ако е системна. Добавките за отслабване предоставят повече енергия, необходима за ежедневните задачи и за допълнително натоварване по желание. Приемайки добавки, вие ще имате енергията да отидете на фитнес, да посещавате курсове за усвояване на любимия си танц, да отделяте време и за други странични активитети, които обичате. Движейки се повече, тялото ви по-бързо изгаря калории. 

  • Осигуряват ви по-голяма способност за съсредоточаване.

Концентрираният витаминен състав в добавките за отслабване, заедно с фибрите, ви помагат да повишите своята жизненост и способността ви да се съсредоточавате по-добре в нещата, които правите. Това е важно най-вече по време на тренировки, учене, проектиране и други дейности, изискващи засилено внимание и завишен разход на енергия. Високата концентрация на внимание води до извършване на по-ефективни движения и по-висока производителност на мозъчната дейност, която също изгаря калории.

  • Осигуряват ви по-бързо изгаряне на калории.

В добавките за отслабване има съдържание на известни естествени съставки, които директно повишават способността на тялото ви да изгаря онази излишна енергия, която е набавена от повечко храна и се складира като запас в организма – или в т. нар. мастни депа. Обикновено това са билки, доказали своето действие от векове.

  • Ограничават апетита и пристъпите на глад.

Стресът и претоварването ви карат да посягате по-често към леснодостъпна храна, както и бързо да я поглъщате. И в двата случая се прави огромна грешка, водеща до образуване на излишно тегло и газове в червата. Добавките за отслабване съдържат съставки, които могат да ви помогнат да се почувствате по-сити при по-малко количество изядена храна. Вие ще се чувствате не така гладни, но и по-способни да устоите на сладки лакомства, тестени закуски и полуфабрикати.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *