Дълги и гъсти мигли по естествен път: възможно ли е това?

Как да имаме дълги и гъсти мигли по естествен път

Всеки иска, ако не дълги, то поне по-гъсти мигли. Сред причините те да стават чупливи и редки са некачествените продукти като спирала или пък лечебни капки за очи, които могат да изсушат миглите и да ги направят по-неустойчиви в средната им част. Друга причина е лошият навик да се търкат често очите.

Има обаче естествени начини да укрепите миглите си и да им придадете малко повече обем, без да прибягвате до фалшиви аналози:

Зехтин

Известно е, че зехтинът може да подобри дължината и здравината на миглите ви. Богат е на незаменими мастни киселини, които действат като овлажнители и омекотители спрямо миглите. Най-лесният начин да поставите зехтин по тях е да вземете чиста четка за спирала, да я потопите в маслото, след което да го нанесете върху миглите си. Правете това винаги, когато се сетите, и резултатите няма да останат незабелязани.

Серум за подсилване на миглите

На пазара има голямо разнообразие от серуми за мигли, които могат да увеличат тяхната дължина и здравина. Когато избирате такъв, имайте предвид качеството му. На етикета е задължително да бъдат посочени съставките на серума. Консултирайте се с професионалисти в тази сфера или пък попитайте приятелки, които са ползвали подобен тип продукти.

Редовно сресване на миглите

Може да звучи странно, но редовното сресване на миглите е чудесен начин да ги направите по-дълги и да стимулирате растежа им – подобно на косата на скалпа. За да се погрижите и за веждите си, използвайте сгъваема четка за сресване с две страни – едната с метален зъбен гребен за мигли, а другата – с  четка за вежди.

Биотин

Специфичните хранителни, витаминни и минерални дефицити в крайна сметка могат да повлияят на растежа на космите на миглите. Ако имате недостиг на някои полезни вещества като желязо, витамин В12, протеини, витамин D или биотин, както косата ви, така и миглите ви няма да растат. Биотинова добавка е популярен вариант, който може да помогне за дълги и гъсти мигли. Но се консултирайте с лекар и направете изследвания, преди да прибегнете към употребата на такива добавки, защото може да натрупате излишно количество от тях в организма си, което носи своите последици.

Кокосово масло

Като споменахме по-горе, прекомерното изсушаване е една от причините за крехки мигли. Кокосовото масло е идеален хидратант. То е напълно безопасно за козметична употреба около очите, а също така е чудесен овлажнител и укрепващ крем за вашите мигли. Ако използвате кокосово масло върху косата си преди и след измиване, можете да предотвратите загубата на протеини от нея. Същото важи и за миглите – внимателно потопете четка от спирала в бутилка със 100% естествено кокосово масло и нанасяйте по тях. Друг вариант е просто да вземете малко кокосово масло на върха на пръстите си и да разтриете добре миглите. С тези процедури те ще станат и по-меки и по-здрави.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *