Значението на бадемовото масло в козметиката

Бадемовото масло в козметиката

Освен че са вкусни ядки, бадемите са полезни и като козметичен продукт. По-специално, говорим за бадемовото масло. Още древните китайски и аюрведични практики са го използвали векове наред, за да успокоят и омекотят кожата, както и за лечение на малки рани и леки порязвания. В днешни дни не е необичайно да намерите бадемово масло в голямо разнообразие от лекарствени и козметични продукти. Ползите от него и начините, по които може да се използва върху кожата и косата, са значителни.

Бадемовото масло може да помогне и на сърдечното здраве, да стабилизира нивата на кръвната захар, да предотврати увреждания, причинени от свободни радикали и да ви помогне да поддържате здравословно тегло.

Кои са главните ползи от бадемовото масло в козметиката?

Поради високото си съдържание на витамини Е и А, маслото е полезно както за здравето на кожата, така и за косата. Бадемовото масло е отлично за лечение на пърхот и увреждане на косъма. То също така предотвратява инфекции и възпаления по скалпа.

Бадемовото масло може да се използва и за лечение на остри кожни инфекции като псориазис и екзема, действа като подхранващо средство и за кожата, защото я изсветлява и премахва нежелани пигментации. Локалното му приложение може да се окаже най-доброто естествено средство за напукани устни, бръчки, загрубели пети, суха кожа на краката и ръцете.

Бадемовото масло има приложение и в кулинарията, защото може да се използва и при готвене.

То е идеално и за масаж на тялото, тъй като подпомага мускулната релаксация.

Как да се използва бадемовото масло с козметична цел?

  • При суха кожа масажирайте около една чаена лъжичка бадемово масло върху проблемните зони.
  • Смес от чисто рициново и бадемово масло е отлично средство при косопад.
  • Бадемовото масло стимулира колагена. Ако кожата ви е суха, можете да нанасяте по 2-3 капки бадемово масло върху кожата си веднъж седмично.

Имайте предвид, че локалното прилагане на бадемово масло върху кожата на лицето не трябва да бъде повече от три пъти седмично, тъй като може да се запушат порите и с това да предизвикате поява на акне.

  • Смес от розова вода и бадемово масло е отлична за подхранване на кожата. Може да се използва и като овлажнител за лице и тяло.
  • Нанасянето на бадемово масло върху миглите точно преди сън ще ги направи по-плътни, по-блестящи и по-дълги.
  • Продукти за красота – когато пазарувате за себе си, доверете се на проверена, качествена козметика, в която дозировката на бадемово масло и на други полезни съставки е оптимално приложена.
Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *