Анти-ейдж кремове за различните възрасти

Подходящи кремове за различните възрасти

Вече никой не спори, нужна ли ни е козметика. Затова пък постоянно се задават въпроси – кога да започне интензивната ѝ употреба, има ли значение крем за каква възраст използваме, има ли в действителност разлика в съдържанието на продуктите за 30+ и за 50+?

Кое е определящо при избора на кремове за различните възрасти – годините или състоянието на кожата

Принципно няма начин зрялата кожата на 40+ и тази на момичето на 20+ да са в едно и също състояние. Но в същото време не е с еднакви потребности и кожата на жени на едни и същи години. Има дами на възраст с отлична визия и перфектно здраве на епидермиса, както и занемарени, уж младежки, лица с посивяла и повехнала кожа. Затова е добре да помните, че всички деления са доста условни. Дори типът се променя с течение на годините, при заболяване и др.

Винаги, когато избирате козметика, нека ви ръководи моментното състояние на кожата ви. На практика кремовете за 45-50+ могат да се окажат от полза за доста по-млади жени с признаци за ускорено състаряване.

Каква е разликата между всички кремове за различните възрасти

За колкото по-висока възраст е разработен козметичният продукт, толкова по-концентрирани са съставките му и по-интензивно е действието им. Освен да овлажняват дълбоко и да подхранват, те трябва да:

  • компенсират и стимулират забавените жизнени функции на кожата;
  • доставят важни биоактивни вещества, които да подтикнат метаболизма и производството на естествените субстанции, нужни за максималното ѝ възстановяване;
  • осигурят мощни антиоксиданти за предпазване на клетките от разрушителните свободни радикали и за забавяне на стареенето;
  • подобрят общия ѝ тонус, като я изгладят, уплътнят, повишат еластичността ѝ, изравнят тена и т. н.

Освен съставките, изпълняващи дългосрочни задачи, в anti age кремовете се влагат и агенти, които водят до бързи ефекти – било като хидратират усилено повърхностните пластове и бързо изгладят фините линии и дребните бръчици, било като създават оптична илюзия за това. Кремовете за по-зряла възраст обикновено са по-плътни като консистенция и по-мазни.

Когато вашата кожа няма нужда от подобно интензивно въздействие, с неправилно избрания крем я натоварвате излишно, усложнявате функциите ѝ и в най-безобидния случай похабявате козметичния продукт без особена полза. И обратното – ако използвате твърде лек крем за застаряващата си кожа, тя остава недообгрижена и уязвима за факторите на стареенето.

Какви са най-типичните съставки в кремовете за зряла възраст

Козметичните продукти за до около 30 годишна възраст имат основно хидратиращи функции и това определя състава им. Между 30 и 40 се появява необходимост от подхранване и от първите anti age грижи. След 40те е време за тежката артилерия на козметиката – anti age продуктите за зряла кожа.

Обичайно в тях се влагат алфа хидрокси киселини (гликолова, ябълчена), аминокиселини, антиоксиданти, витамини А, Е и С, колаген, калций, магнезий, цинк, натурални масла и извлеци от билки, ненаситени мастни киселини, пептиди, растителни стволови клетки, ретинол и ретиноиди, хайвер, хиалуронова киселина, хормони, специално разработени активни комплекси, решаващи конкретни проблеми.

Когато кожата ви получава адекватни грижи спрямо състоянието и възрастта си, тя ще остане дълго здрава и жизнена, младееща и красива. Остава ви да потърсите подходящите козметични продукти при нас. Заповядайте!

Rate this post

2 коментара за “Анти-ейдж кремове за различните възрасти

  1. Елена Александрова Отговор

    Здравейте! А какво ще кажете за тези, над 65? Има ли нещо, което да работи, от вашите продукти? Провеждате ли презентации и, ако да, кога и къде?
    С уважение,
    Елена

    • NovaSvetlina АвторОтговор

      Здравейте!

      За възраст 65+ може да разгледате сериите SEA STAR, MAGNETIC, FLORANCE. Също така можем да препоръчаме като серум за нанасяне под крем Blue Guard.

      Относно презентациите – не провеждаме. Продаваме продуктите само онлайн.

      Поздрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *