Правилна грижа за деликатната кожа под очите

Правилна грижа за кожата под очите

Зоната около очите е една от най-тънките и най-чувствителните зони на тялото. Тя също така е сред първите, които разкриват началните признаци на стареене. Кожата в областта около очите не съдържа толкова много мастни жлези и колаген, колкото останалата част от лицето и тялото, което я прави по-податлива на сухота, провисване и поява на бръчки.

Какво трябва и не трябва да се прави в грижата за кожата около очите ви?

Третирайте кожата около очите си с подходящ крем

Кремовете за очи са абсолютно задължителни, тъй като зоната там има нужда от овлажнител, който може да проникне добре, за да осигури необходимата хидратация. Използвайте само крем, предназначен специално за кожата около очите! Не нанасяйте от обичайния си крем за лице в тази деликатна зона.

Как да се справите с тъмните кръгове под очите?

Въпреки че тъмните кръгове под очите са свързани главно с липсата на достатъчно сън, понякога има генетичен компонент за тяхната поява. Козметични средства, които съдържат кофеин или витамин К, могат да помогнат за циркулацията с цел изсветляване на кръговете. Много добри резултати в тази област показва козметиката за уморена кожа на БАН Cool Nymph.

Как да се справите с торбичките под очите?

Ако се събудите подпухнали, това може да се дължи на течност, натрупана под очите ви, докато спите. И ако това е често срещан сценарий при вас, купете нефритен ролер и го дръжте в хладилника си. На сутринта потопете ролката в очния гел и внимателно масажирайте в зоната на торбичките. Макар да няма научно доказателство, че нефритените ролки окончателно ще намалят подпухналостта, някои дерматолози препоръчват да ги използвате в областта на очите, когато са студени, тъй като охлаждащото действие ще спомогне за намаляването ѝ.

Как да се справите с фините линии и бръчки под очите?

Използвайте ретинол или пептиден крем за очи. Ретинолът и ретиноидът са производни на витамин А, които стимулират обмяната на кожни клетки и производството на колаген. Ретинолът помага за цялостната текстура и навлиза по-дълбоко в структурите на кожата, за да заглади бръчките и фините линии. Използвайте околоочен крем, съдържащ ретинол, за през нощта. Що се отнася до сутринта, препоръчва се крем за очи, който съдържа зелен чай –  богата на антиоксиданти съставка, която предпазва кожата от стресовите фактори на околната среда, допринасящи за стареенето.

Как да се справите със зачервяването и раздразнението на кожата под очите?

Като се има предвид тънката кожа в подочната зона, ако сте чувствителни към някоя съставка в някои от вашите продукти – аромат, консервант или естествен растителен екстракт, очите често са първата област, която ще се раздразни. В такива случаи се консултирайте с дерматолог, за да избегнете седмици и дори месеци на възстановяване.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *