Как правилно се нанася фон дьо тен?

Как правилно да нанасяме фон дьо тен?

Целта на фон дьо тена е да направи лицето ви да изглежда така, сякаш няма почти никакъв дефект или белег. Но невинаги този желан резултат бива постигнат и причината е в незнанието за правилно нанасяне –  тази деликатна, но особено важна част от процеса на гримиране. И за да не изглежда кожата ви набраздена при всяка усмивка, вижте какви са стъпките за правилно нанасяне на фон дьо тен:

Почистете добре лицето си

Почистете лицето си щателно, без да оставяте по него грим, крем или мръсотия. Използвайте памучни тампони, напоени с мицеларна вода, и почистете с тях лицето си, докато последният не остане чисто бял, без следи от продукти.

Подгответе кожата на лицето си

За да не изглеждате със суха, люспеста кожа, когато имате фон дьо тен по нея, след като сте я почистили, я подгответе добре. Това означава да я хидратирате с добър овлажнител. Нанесете тънък слой овлажнителен крем по цялото лице, като избягвате клепачите, и оставете да попие за 5-10 минути, преди да нанесете фон дьо тена.

Нанесете самия фон дьо тен

Първо, уверете се, че той не е с изтекъл срок на годност и е подходящ именно за вашия тип и цвят кожа. Използвайте специална четка за нанасяне на фон дьо тен – не действайте с пръсти.

Как да изберете продукт за вашия тип кожа?

Важно е да знаете дали имате суха, мазна, нормална, или комбинирана кожа, преди да изберете фон дьо тен. Това ще определи кой точно е подходящият за вас. Повечето фон дьо тени са специално проектирани за различни типове кожа.

Лек фон дьо тен, подобно на мус, е чудесен избор за мазна кожа. Можете също така да изберете обезмаслен течен или прахообразен. Течен фон дьо тен с вграден овлажняващ елемент е идеален за суха кожа. Алтернатива тук е и хидратираща пудра.

Как да изберете правилния цвят?

Опитайте няколко нюанса на фон дьо тена на челюстта си (вместо на ръката или шията си) и се придържайте към цвета, който съответства на тона на кожата ви. Оставете фон дьо тена да попие за минута, преди да проверите съвместимостта, тъй като цветът може да се промени леко, когато изсъхне.

Разнесете нанесения фон дьо тен равномерно

Тази стъпка е от съществено значение, за да получите желания ефект „втора кожа”. Вземете влажна гъбичка за грим (уверете се, че вече сте изцедили излишната вода в хартиена кърпа) и внимателно потупвайте, без да размазвате или плъзгате. Използвайте заострения връх на апликаторната гъба, за да разнесете фон дьо тена около носа и очите си.

Завършете фон дьо тена си с коректор

Сега е моментът да използвате коректор, ако имате акне или петна, които желаете да прикриете. Нанасяйте и разнасяйте с гъбата леко, без да прекалявате с количеството.

И за финал – леко напудрете

За да предпазите готовия фон дьо тен от разтичане, напудрете лицето си с полупрозрачна пудра, но само върху вашата Т-зона (където всички типове кожа омазняват най-напред) с голяма пухкава четка. Потопете четката в пудрата, отърсете излишъка и я завъртете върху челото, носа и брадичката си с нежни, кръгообразни движения.

4.7/5 - (3 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *