Най-често допускани грешки при нанасяне на крем за лице

Крем за лице - как да го нанасяме правилно

Кремът за лице е част от задължителния набор продукти, предназначени за грижа за кожата. За да изглежда тя добре, трябва да я хидратирате и подхранвате с необходимите елементи. След дълбокото почистване кожата се нуждае от снабдяване с вещества, които я правят здрава, нежна и красива на вид. След парна баня, изтъркване с лек абразив, прилагане на маска и допълнително почистване с мицеларна вода, следва нанасяне на крема за лице по правилния начин.

Най-честите грешки

При нанасяне на кремове за лице често се допускат грешки, които, макар да изглеждат безобидни, могат да доведат до ранното ѝ състаряване и отпускане.

Те са следните:

  1. Прекалено дебел слой – освен ако изрично не е посочено, правилото гласи, че кремът за лице се нанася на тънък слой по кожата така, че при лек масаж да попие изцяло. Напълно е излишно да се прекалява с количеството крем – дори да се абсорбира от вашите енергични движения, всичко, което надвишава нормата, е практически ненужно.
  2. Движения отгоре надолу – за да не се появят без време увиснали бузи, много внимавайте да не масажирате крема по посока надолу, когато го разнасяте по бузите
  3. Пропускане на врата, тила и деколтето – те също трябва да бъдат хидратирани от крема за лице, освен ако не сте нанесли крем за тяло по тях.
  4. Околоочен крем – за зоната под очите НЕ използвайте обичайния си крем! На тези места кожата е по-деликатна и податлива на деформация. Задължително използвайте крем, специално разработен за подочната зона.
  5. Забравя се потупването – както при дневния, така и при нощния крем този етап е съществен, затова не го пропускайте.

Правилното нанасяне на крем за лице

След посочване на най-честите грешки при нанасяне на крем за лице, нека поясним кой пък е правилният начин. Въпреки че процесът може да изглежда дълъг, в действителност отнема не повече от няколко минути:

Преди да си сложите дневния или нощен крем, поставете околоочния, който се нанася с нежни движения от основата на носа до слепоочията. Потупайте съвсем леко и преминете към основния крем.

Започнете с челото, като нанесете тънък слой, разстилайки го от средата наляво и надясно, обхващайки и слепоочията. Масажирайте леко, докато попие, включително в областта на „третото око“. След това нанесете на брадичката като разстилате и по челюстта, от двете ѝ страни. Нанесете на бузите, като посоката е отдолу нагоре, стигайки до слепоочията и скулите. Идва ред на носа и лабиалната гънка – нанася се отгоре по носа и се разстила отгоре надолу; следват ноздрите и лабиалната гънка, като по нея се масажира по-нежно.

Не забравяйте шията – започнете с нанасяне под брадичката. Продължете надолу, обхващайки деколтето. Поставете малко крем и на тила и го разнесете. Масажирайте до пълното попиване на крема, като движенията трябва да започват от върха на брадичката надолу по посока ляво и дясно, продължавайки по цялата дължина на шията. След като се уверите, че кремът е попил навсякъде, започнете да потупвате.

4.3/5 - (3 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *