Какъв ефект можем да очакваме от анти-ейдж сериите за дами над 45

Анти ейдж над 45

Въпросът за подмладяването и съхраняване красотата на жената възможно по-дълго не спира да вълнува дамите от векове насам. И въпреки че много популярни звезди прибягват до по-драстични методи, вероятно болшинството от представителките на нежния пол не се нуждаят от операции, за да изглеждат красиви и свежи дори и след 45-ата си година. Това, което ви е нужно, е да обръщате малко повече внимание на кожата си, да подбирате висококачествени козметични продукти и да спазвате някои общи правила за тяхната употреба.

Как да запазим свежестта на кожата, ако сме прехвърлили 45?

Преди да започнем със съветите, може би трябва да припомним, че всъщност остаряването е относително понятие, което – звучи парадоксално, но е истина, няма много общо с годините. За пример веднага можем да приведем факта, че през средните векове всяка жена, навършила 40 години, се е считала за стара. И тя наистина е била такава – заради лошите условия на живот, липсата на добра хигиена и съответно – грижа за външния вид.

Днес нещата стоят много по-различно и се смята, че най-добрата възраст за една дама са именно 40-те ѝ години. Тогава тя разцъфва напълно, вече е отгледала своите деца и може да се погрижи и за себе си.

Да изберем подходящите козметични продукти

За дамите над 45 години съществуват специални козметични анти-ейдж серии, които са лесни за употреба и същевременно имат много силен ефект. Така например чудесна терапия е 45+ Подмладяваща серия Sea Star, която е произведена в България, разработена от учените от БАН. Формулата на тези ефективни козметични продукти е обогатена с естествени съставки, които могат да направят вълшебства с кожата на всяка дама, надхвърлила 45 години. Линията е разработена на основата на RESISTEM, като включва екстракти от растителни стволови клетки от Globularia Cordifolia и пъпки на топола, с отлично подмладяващо действие.

А ето и няколко ценни съвета от експерти, които ще ви гарантират успешното приложение с видим ефект на козметичните анти-ейдж серии:

  • Всяка сутрин измивайте старателно лицето си със студена вода;
  • Никога не нанасяйте крем върху клепачите, защото рискувате кожата там да се отпусне и провисне;
  • За дамите с мазна кожа – нощният крем може да бъде заменен от нанасяне на тоник или мицеларна вода;
  • Правете редовно маски на лицето си, за да подпомогнете подхранването и регенерацията на кожата;
  • Най-подходящи за възраст над 45 години са маските с морски водорасли. Те активират защитните свойства на кожата, повишават тонуса ѝ и задържат добре влагата;
  • Масажът на лицето е много важен, защото стяга кожата по-добре и от ботокс;
  • Козметичните продукти, които използвате, е добре да бъдат с естествени съставки, от растения, които са характерни за района (държавата), където сте израснали и живеете. Екзотичните кремове няма да имат толкова добър ефект.

Запазване на младостта на кожата за дами, надхвърлили 50-те

На тази възраст кожата се променя значително по структура, най-вече заради настъпването на менопаузата и рязкото намаляване на количеството естроген в тялото. Производството на еластин и колаген почти напълно спира, а отделителната функция на мастните жлези е намалена, съществува риск от появата на петна, кожата провисва, губи еластичност, оформят се бръчки. Хоризонталните бръчки по челото и бръчките на междубранника се задълбочават, както и се образуват „торбички“ под очите.

За да забавите тези последици и да се отървете от вече появилите се бръчки, можете да заложите на анти-ейдж козметични серии с изразен лифтинг ефект. При употреба на качествени продукти бихте могли се сдобиете с видимо подобрение дори само след няколко нанасяния – например да постигнете стягане на контурите на лицето, а също и намаляване на мимическите бръчки. Задължително е обаче да се спрете на формула, обогатена с антиоксиданти, както и на кремове, които регулират мастната секреция и имат добре изразено антибактериално действие.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *