Конопеното масло – истинско чудо в козметиката

Конопеното масло в козметиката

Конопената козметика не е ново явление. Поради своето лечебно и благотворно действие върху кожата, конопеното масло е част както от медицината, така и от козметиката от най-древни времена. Още тогава хората са ползвали подобни продукти в борба с кожни проблеми от всякакво естество. И има защо.

Конопеното масло се отличава със силно антисептично, антибактериално и тонизиращо действие, което няма как да не се отрази ползотворно на всеки тип кожа. Най-хубавото е, че продуктите с конопено масло са идеални за ежедневно почистване и освежаване, без да крият странични ефекти.

И въпреки че днес немалко хора остават озадачени от приложението му в козметиката, асоциирайки го с марихуаната, конопеното масло е неизменна част от разкрасителните процедури на жените и придобива все по-голяма популярност. Важно е да отбележим, че в конопеното масло психоактивни вещества липсват и използването му е лишено от всякакъв риск.

Защо е толкова ценно конопеното масло?

Отговорът на този въпрос далеч не може да бъде еднозначен. Конопеното масло съдържа изключително много естествени есенциални мастни киселини – повече от всяко друго масло, извлечено от растения. В състава му има още витамин Е, който е естествен антиоксидант, както и рядката гама-линоленова киселина (GLA). Тя максимално се доближава по състав до мастните клетки в човешкото тяло. Това превръща продуктите, в чието съдържание има конопено масло, незаменими за грижата и дълбокото хидратиране на кожните клетъчни структури, тъй като организмът ни не произвежда сам тези киселини.

За здрава кожа, коса и нокти

  • Съхранявайки водата в клетките, продуктите с конопено масло са перфектен помощник в борбата с бръчките. Полиненаситените мастни киселини регенерират клетките, изравняват тена на кожата и ѝ дават изцяло нов живот;
  • Продуктите, богати на конопено масло, са подходящи и за по-мазна кожа. Причината е, че за разлика от други козметични предложения на пазара, те не запушват порите, а напротив – спомагат на тялото да абсорбира единствено това, което му е нужно за здравина;
  • Нещо повече, конопеното масло е с доказано противовъзпалително действие и може да се ползва дори и от хора с много чувствителна кожа. Редица проучвания в областта са установили, че тези продукти помагат в борбата с кожни болести като акне, псориазис, екземи и т.н.;
  • Имате тънки и лесно чупещи се нокти или увредени кожички? Конопеното масло ще ви помогне да ги заздравите трайно, без да използвате продукти с неясен произход и вредни за ръцете ви вещества;
  • Конопеното масло под формата на кремове и мехлеми дълбоко прониква в корените на косата и по този начин стимулира растежа и заздравява дори и най-изтощените участъци. Благодарение на високото съдържание на витамини, използвайки продуктите с конопено масло, вие естествено ще хидратирате и освежите косата си. Увеличавайки нивата на кератин посредстом конопеното масло, косата ви ще стане по-гъвкава, еластична и издръжлива на всякакви външни фактори, дори и на най-неприятните климатични условия(вятър, слънце, UV лъчи и прочие). През лятото осигуряват защита от слънчевите лъчи, а през зимата намаляват последиците от прехода студено-топло или обратното.

Всекидневната употреба на продуктите с конопено масло има не само превантивна функция, но и оказва благоприятно действие върху вас, заздравявайки трайно кожата, косата и ноктите. И вие бързо ще го усетите.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *