Масажът – винаги актуален подарък

Подарете на любимия човек изживяване - масаж

Какво да подарите на любимия човек? Много хора имат усещането, че вече са се изчерпали в избора на подаръци. Годините се повтарят, поводите – също, но някак си не е удачно и подаръците да се повтарят… А дали сте помислили за нещо, което да бъде преживяване – например масаж?

Да подарите масаж – това със сигурност ще се запомни

Може би се опасявате, че такъв подарък дава само временно усещане за отпускане, но това е заблуда – масажът предоставя много повече полезност за тялото, както и душевен комфорт. Някои смятат, че процедурата е вид лукс, в което има истина, но и още нещо – масажът е терапия и здраве. С него се облекчава стресът, редуцира се и дори се премахва болка, осигурява се релаксация, а в някои случаи – постига се и по-стегната кожа

По какъвто и повод да подарите масаж на някого, той ще ви бъде благодарен, в това няма съмнение. Жестът е изключително мил, ползотворен и предизвикващ трогателно чувство у този, който го е получил.

Масажът е подходящ за почти всеки човек, без оглед на възрастта. Може да се прилага и при бременни жени, но след консултация с гинеколог. Полезен е също за спортисти, за хора, живеещи със заболявания, сред които фибромиалгия и артрит. 

Какви са общите ползи от масажа?

Облекчаване на стреса

Стресът присъства постоянно в ежедневието, но не само в работна обстановка. Празниците също могат да предизвикат прекомерни вълнения, безпокойство и изтощение. Един хубав масаж определено успокоява нервната система и се явява приятна почивка от ваканционните приповдигнати настроения.

Премахване на болка

Болки, особено от мускулна треска поради физическо натоварване. Масажът отлично помага при болка и скованост, тъй като чрез него се увеличава кръвообращението, изглаждат се възли и се подобрява гъвкавостта на мускулатурата и ставите.

Подобрява настроението

Като всяко живо създание, човек изпитва различни по вид емоции, които водят до душевна умора, отразяваща се и на телесния тонус. Масажът помага за  освобождаването на хормоните окситоцин, допамин и серотонин, известни като „хормоните на удоволствието”, отговорни за доброто настроение. 

Чувство на лекота

Поднасянето на подарък има за цел да предизвика усмивка и чувство за щастие. Човекът, получил подарък, се чувства специален, а това носи усещане за лекота, снемане на някаква тежест от психиката. 
Какво по-добро от масажа, когато пожелавате всичко това на важния за вас човек? Един масаж невинаги е на висока цена, предвид често предлаганите ваучери и предложения с отстъпки. Има много видове масаж, за които можете да се информирате предварително, за да уцелите в десетката и да дарите любимия си човек с едно наистина приятно преживяване.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *