Мицеларна вода – по-доброто средство за почистване на лице

Мицеларна вода за почистване на лицето

Mицеларната вода се предпочита все повече за почистване на кожата на лицето, но с какво е повече тя от тоалетното мляко, мокрите кърпички и другите средства за тази цел? 

Мицеларната вода е не само по-нежна спрямо кожата, но и много по-ефективна при премахване на мръсотия, грим и масла. Тя отлично помага за изчистване на порите, като същевременно тонизира кожата. Освен това, мицеларната вода не съдържа алкохол, дълбоко хидратира, като същевременно намалява дразненето и възпалението, поддържайки кожата ви мека, еластична и гладка. 

Сравнение с другите средства за миене и почистване на лицето

Това, което може да направи чувствителната ви кожа още по-суха, е водата, така че измиването на лицето ви със сапун с вода всъщност може да изсуши кожата ви. Ето защо мицеларната вода е по-добрата алтернатива. 

Разработена през 90-те години на XX век във Франция, тя е създадена, за да противодейства на естествената твърда вода в страната.

Новата, мицеларна вода представлява ултра нежна формула, която изглежда и се усеща като вода, но включва малки частици, наречени мицели, които улавят замърсяванията (мръсотия, грим) и ги премахват нагоре, надолу и настрани, без да изсушават кожата в този процес. 

Как се използва мицеларната вода?

За постигане на най-добри резултати нанасяйте мицеларната вода с помощта на памучен тампон или кърпа, по които ще попаднат всички мръсотии от лицето ви. Някои мицеларни формули в продуктите за почистване на лице и премахване на грим изобщо не изискват изплакване, което ги прави особено подходящи за чувствителни типове кожа.

Въпреки че тези почистващи препарати работят особено добре вечер, когато се премахва мръсотия, натрупана през деня, мицеларните формули са също така страхотно сутрешно почистващо средство, което няма да уязви кожата. Оттук идва и едно от огромните ѝ преимущества, а именно, че е универсално средство за грижа.

Подходяща е за всички типове кожа

Мицеларната вода е универсална и подходяща за всеки тип кожа, независимо дали е суха, мазна, нормална или смесен тип. Особено полезна е за хора с твърде чувствителна такава или при състояния като розацея, тъй като не съдържа съставки, които дразнят кожата.

Доказано е също, че глицеринът – една от основните съставки в мицеларната вода – намалява възпаленията и раздразненията.

Поддържа кожата чиста

Мицеларната вода помага за поддържане на кожата чиста, особено при хора с акне, запушени пори или упорити петна. Нещо повече, мицеларната вода се нанася само с помощта на памучен тампон, което елиминира нуждата от четки за лице и кърпи за миене, които могат да разпространяват микроби и болестотворни бактерии.

Извършва дълбока хидратация на кожата

Заради съдържанието на глицерин, за който е доказано, че помага на кожата да задържа влагата по-ефективно, мицеларната вода дълбоко хидратира и подобрява естествената бариерна функция на кожата. Глицеринът може да помогне и за ускоряване заздравяването на рани, както и да предпази от дразнене. 

Ефикасно премахва мръсотия и масло

Мицеларната вода се използва като почистващ препарат за лице, за да се премахне грим, мръсотия и масло от кожата. Това се дължи на наличието на мицелите, които също могат да увеличат пропускливостта на кожата ви, позволявайки на почистващите препарати да достигнат до по-дълбоките ѝ слоеве.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *