5 важни правила, които трябва да спазваме, когато използваме козметични продукти

5 правила за използване на козметика

Съвременните козметични средства са верен съюзник в поддържането на добрия ни външен вид. От тях вече се възползват не само дамите, но все по-често и представителите на силния пол. Всичко това е чудесно, но знаете ли, че освен да прочетете за начина им на приложение, обикновено отпечатан на опаковката, трябва да спазвате и още няколко много важни правила,  когато използвате различните козметични продукти? Ако ги спазвате, винаги ще изглеждате страхотно и няма да имате никакви проблеми със състоянието на вашата кожа.

Правило № 1 е свързано с почистването на лицето

Премахването на грима е деликатна задача и е препоръчително да се извършва с помощта на подходящата козметика. На пазара се предлагат чудесни продукти като пяна, гелове и почистващо мляко, а най-оптимално е тази процедура да се извършва 1-2 пъти на ден. Смесете малко количество от продукта с вода, разтъркайте го в ръцете си, след което нанесете внимателно, с масажни движения, върху кожата.

Правило № 2 касае почистването на кожата в дълбочина

Така нареченото дълбоко почистване на кожата е много важен момент, който, за съжаление, много хора пренебрегват. И така правят огромна грешка, тъй като именно то може да помогне много на всички, които постоянно страдат проблеми с кожата на лицето си – поява на пъпки, раздразнения, неравности и различни други несъвършенства. 

Дълбоко почистване на лицето се прави със специални козметични продукти – пилинг или скраб. Честотата на употреба е различна за тези, които имат суха и мазна кожа – за притежателите на суха кожа е препоръчително да се прави 1-2 пъти месечно, а за собствениците на мазна кожа – минимум веднъж седмично. Разбира се, ако прецените, бихте могли да прилагате дълбокото почистване на кожата и по-често, важно е само да не прекалявате с интензивността при масажирането на кожата. 

Правило № 3 се отнася до тонизирането на кожата

Тонизирането е необходимо да се извършва веднага след всяко почистване на кожата (от 1 до 2 пъти на ден). Може да се използва специален тоник, лосион или овлажняващо мляко. Тоникът е много полезен – не само премахва остатъците от почистващия продукт, но и тонизира, изглажда, омекотява кожата, също така възстановява водно-мастния баланс и повишава естествената ѝ способност да задържа влагата.

Правило № 4 – подхранване с маски

Маските могат да ви помогнат много в грижата за млада и красива кожа. Нанасяйте ги винаги върху добре почистена кожа, като се стараете да я подхранвате по този начин минимум 1-2 пъти седмично. Можете да си ги приготвяте сами или да използвате готови маски. Когато нанасяте продукта върху лицето си, се старайте да избягвате зоната на очите и устата. Съществуват специални маски, предназначени само за тях, тъй като тази много тънка и деликатна кожа също се нуждае от грижи.

Правило № 5 – нанасяне на крем

Нанасяйте крем върху почистена и овлажнена кожа, 1-2 пъти на ден. Овлажняването ѝ насърчава по-доброто разпространение и проникване на продукта.

За ежедневна защита на кожата на лицето и шията използвайте дневен крем или фон дьо тен.

Както виждате, в тези пет правила няма нищо сложно, но редовното им спазване ще ви гарантира сияйна, мека като кадифе кожа.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *