Черния дроб – как и с какво да го прочистим – Част първа

Зеленчукова диета за прочистване на черния дроб

Как и с какво да прочистим черния дроб се замисляме едва тогава, когато този орган започне да ни изпраща алармени сигнали. Днешният ритъм на живот прави цялото ни тяло да работи в авариен режим. Нездравословните храни, съдържащи оцветители и консерванти, натоварват изключително нашия черен дроб. Пред нас започва да стои дилемата – аптечни препарати или рецепти от народната медицина. Днес в аптеките могат да се намерят много препарати за изчистване на черния дроб. За да не правим реклама, няма да цитираме имена. Всеки може да ги намери в интернет. Но да се излекува този орган е напълно възможно и без лекарствени средства с помощта на натурални продукти.

За успешно самостоятелно лечение на дроба, просто прибавете в менюто си някои продукти, но и не забравяйте, че трябва да изключите и някои храни, като пържени и полуфабрикати, както и „твърд“ алкохол над 25 гр. или повече от една чаша вино.

Ето няколко популярни начина за прочистване чистване на този важен орган:

  • Пост- временен метод за очистване на тялото от отпадъци, но също така и метод за бързо освобождаване на токсини. Бързото освобождаване на токсини може да се окаже опасно за бременни жени, хора с отслабен имунитет или хронично болни хора. Продължителният пост може да забави метаболизма.
  • Всички слабителни препарати и добавки с отслабващо действие могат да доведат до дехидратация и минерален дисбаланс, но с тях се изхвърлят и много токсини.
  • Екстремна диета – намаляването на прием на храна за няколко дни е полезно за стимулиране на обмяната на веществата, детоксикацията и намаляване на тежестта върху черния дроб. Въпреки това такава стратегия на глад, лишава тялото ни от основни витамини, минерали и аминокиселини.

За щастие има безопасни и ефективни начини за прочистване на черния дроб. Три от най- безвредните методи за обръщане на интоксикацията и премахване на отлаганията в дроба можете да намерите в продължението на тази статия тук.

4.7/5 - (6 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *