Черният дроб – как и с какво да го прочистим – Част втора

Черният дроб - прочистване

Черният дроб може да бъде прочистен ефективно чрез следните три безопасни метода за обръщане на интоксикацията и премахване на отлаганията:

  • Започнете сутринта с чаша филтрирана топла вода с добавена щипка лют червен пипер и няколко чаени лъжици лимонов сок. Лимоновият сок съдържа витамин „С“, който облекчава възпалението и предпазва от увреждане. Лютият червен пипер съдържа капсаицин, който стимулира кръвообръщенито и активира ензим, който подпомага детоксикацията на организма. Ако храносмилателната система е раздразнена , просто изпийте една чаша топла вода с лимон и/или лют пипер. Топлата вода помага за храносмилането, влага изпълва всички клетки, стимулира регенерацията на клетките и спомага да се „смаже“ дроба.
  •  Мляко от магарешки бодил /Бял трън/ – Това растение е водеща добавка за лечение на цироза на черния дроб от алкохолизъм, лечение на хепатит, отравяне от гъби, засилва външните стени на клетките, като ги защитава от повреди, за възстановяване на дроба. Спомага за премахване на токсините и е мощен антиоксидант.
  • Хранене, което „обича“ черният дроб. Изградете си диета, която включва пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и месни протеини. Трябва да се изключат преработените храни, алкохол, захар, наситени мазнини и да избягваме дълбоко замразените продукти.

Като всеки филтър, черният дроб трябва да се почиства редовно. Изучавайки различните варианти за очистване, Вие се спрете на безопасен и лесно преминаващ за Вашия организъм метод, вместо веднъж годишно да предприемате радикално очистване, дайте приоритет на здравословното хранене, приемайте масло от Бял трън и пийте топла вода с лимон и/или лют червен пипер.

Ето и някои храни спомагащи за очистването на дроба:

  • Цвекло и моркови – Бета-каротина, съдържащ се в тях, спомага за подобряване на функционирането на дроба.
  • Зелен чай – съдържа растителни антиоксиданти, които спомагат за изхвърлянето на токсините.
  • Чесън – достатъчни са две скилидки на ден, за да активирате своя черен дроб. Полезните вещества са селен и алицин.
  • Грейпфурт – съдържа антиоксиданти и витамин „С“, които спомагат за нормалното функциониране и плавното очистване на дроба.
  • Зеле – независимо как е приготвено, витамин „С“ и другите витамини и микроелементи, съдържащи се в зелето, са полезни за целия ни организъм и е една добра храна за намаляване на теглото.
  • Ябълки – съдържат много пектин и вещества, които спомагат за нормалното функциониране на храносмилателната система, като по този начин се разтоварва дроба.
  • Зелени салати – салата, босилек, спанак, целина и др. съдържащи хлорофил. Той отстранява токсините от кръвта и неутрализира пестицидите и тежките метали.
  • Орехи – съдържат аминокиселините аргинин, Омега-3 и Глутатион – едни от най- мощните клетъчни антиоксиданти.

Съветът е – започнете прочистването на черния дроб с правилен хранителен режим и по-радикални методи няма да са ви нужни.

Първа част на статията можете да видите тук.

4.8/5 - (6 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *