Правилна грижа за кожата на шията

Правилна грижа за кожата на шията

Наричат шията „издайница на възрастта“. Това се дължи на факта, че кожата на врата е значително по-тънка и по-уязвима, в сравнение с тази на тялото. Тя изисква специални грижи, за които ще поговорим в следващите редове.

За борба с бръчките по шията и прекаленото изсушаване на кожата ѝ

Кожата на шията има по-малко мастни жлези, което означава, че е по-податлива на сухота. От своя страна, дехидратацията е причина за поява на бръчки. Решението е добре и редовно да хидратирате кожата на врата си отвътре и отвън. Пиенето на достатъчно количество вода има много ползи, включително положителни ефекти върху кожата. Също така, препоръчваме да овлажнявате шията си по същия начин, по който се грижите и за лицето си, включително с подхранващ серум.

За борба с дълбоки бръчки и неравномерен тен на кожата

Недобре обгрижваното деколте понякога може да изглежда с неравномерен тен или тъмно на местата, където кожата ни се сгъва естествено. Това се дължи на натрупана мръсотия и невнимателно почистване, поради което мъртвите кожни клетки остават. Нашата препоръка е да не пренебрегвате врата си във вечерната почистваща рутина. Нежно почиствайте шията всяка вечер, заедно с лицето си.

Не забравяйте да прилагате и седмично ексфолиране и маска за възстановяване на повърхността като част от него. Предвид деликатността на кожата на шията, ексфолирането трябва да бъде веднъж до два пъти седмично.

Съществува и съвременна епидемия, която застрашава външния вид и физическото здраве на шията ни, наречена „технологична шия“. Начинът, по който прекарваме време на телефоните си, с навика да свиваме врат, натоварва мускулите и сгъва кожата, което предизвиква появата на по-дълбоки линии в дългосрочен план.

За да избегнете дългосрочни щети, съветваме да обръщате внимание на позата си, когато използвате смарт устройства. Опитайте се да седите изправени и да държите телефона си отпред, вместо да се прегърбвате. Кратък масаж е друг начин за борба с това набраздяване – правете го заедно с вечерното си почистване.

За борба с петна по кожата на шията

Ако сте забелязали петна по кожата на шията си, те може да са причинени от постоянно протриване. Проверете дали носите често дрехи, или чанти, които незабелязано може да се трият в кожата ви. Кожните белези могат да бъдат причинени и от висок прием на захар. Добре е да ограничите захарта от менюто си и да включите повече сурови зеленчуци и пресни продукти.

За защита на лимфата

Разгледайте етикетите на слънцезащитните продукти, парфюмите, гримовете и продуктите за коса, които използвате. Ако в някой от тях има съставки като фталати, парабени или синтетични оцветители, трябва да ги държите далеч от кожата си. Токсините и химикалите ще проникнат във вашата система чрез лимфата и могат да причинят проблеми не само върху външния вид на кожата ви, но и на цялостното ви здраве.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *