Ползите от поморийската луга: при какви болести помага и как да я прилагаме

Поморийска луга ползи

Поморийската луга има силно противовъзпалително действие и стимулира защитните реакции, както и насища организма с минерали. Една от важните ѝ съставки е магнезият, който е изключително важен за правилното функциониране на опорно-двигателния апарат и нервната система.

Лугата има силно изразен положителен ефект при лечението на различни хронични ставни заболявания. Подпомага и възстановяването при хроничен бронхит и други респираторни заболявания.

Процедурите с поморийска луга са чудесно средство за лечение на остеоартрит, дискова херния, радикулит, ревматични, мускулни болки, разширени вени, а също и играят огромна роля в борбата срещу целулита.

Какви полезни свойства притежава поморийската луга?

Благодарение на уникалния си състав, поморийската луга се слави с изключително разнообразни терапевтични ефекти:

  • Има противовъзпалителни и антибактериални свойства
  • Тонизира и отпуска цялото тяло
  • Съдържа важни минерали, които се усвояват лесно – например, по време на масаж, 100% от минералните вещества проникват през кожата и оказват благоприятно въздействие върху организма
  • Стимулира естествените защитни сили на имунната система
  • Регенерира тъканите в тялото

Термични процедури

Поморийската луга е прекрасно средство за подобряване ефекта от различните терапевтични термични процедури. Тя успокоява, подобрява настроението, има противовъзпалителни и охлаждащи свойства.

Кални бани

Баните с черноморска лечебна кал се препоръчват при редица заболявания и най-хубавото е, че лесно ще си ги осигурите у дома.

Процедурата може да се извършва на масажна маса или на специално предназначено за това легло, върху което е постлан памучен плат. Необходимо е да се осигури още полиетилен и обикновено одеяло.

Калта се загрява до температура 38-42 градуса и се намазва цялото тяло или проблемните зони със слой от 1-2 см. След това се покрива първо с полиетилен, а най-отгоре – с одеялото.

Продължителността на процедурата е 15-20 минути, след което се взема душ. Може да подсилите ефекта, като се измиете със сапун с луга.

За да има най-добър резултат, процедурата с кал трябва да се извърши 12-14 пъти.

Вани

Подобна вана е невероятно релаксираща и лечебна, но не се препоръчва за хората, които страдат от високо кръвно налягане. В случай че сте с диагностицирана хипертония, преди това се консултирайте с лекуващия си лекар.

Всички останали могат да се възползват без притеснения от оздравителния ефект на процедурата. Ето какво е необходимо:

Във вана, пълна с около 70-80 литра вода и с температура на водата 37-40 градуса, добавете 500-2000 мл. стабилизирана черноморска луга от БАН. Потопете се във ваната и се отпуснете.  Продължителността на процедурата е 15-20 минути. След това изплакнете тялото с чиста вода.

Черноморската луга е важен компонент и при много други козметични продукти – шампоани, паста за зъби, разтвор за уста, сапуни и така нататък.

Шампоани с поморийска луга

Тъй като лугата притежава силно изразено противовъзпалително действие и е безценен помощник при асептично и бактериално възпаление, шампоаните, в чийто състав е включена тази съставка, са чудесни за всякакъв тип коса.

Така например, Натуралният шампоан Vitality на БАН притежава мощно антиоксидантно действие и може да бъде закупен на изключително атрактивна цена.

Неговите естествени активни съставки (магнезий, аминокиселини, протеини, полизахариди, минерални соли и други) подхранват и тонизират кожата на скалпа, като едновременно с това регулират клетъчната мастна секреция, заздравяват нараняванията и унищожават токсините. След употреба косата е гладка, еластична и здрава.

5/5 - (3 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *