Как да се възстанови уморената от нощен живот кожа?

Как да помогнем на кожата да се възстанови от летния нощен живот

Освен за пролетна умора, знаете ли, че може да се говори и за лятна такава? Превъзбудата и емоциите идват в повече, но не само заради плажа и дългите дни, а и заради привлекателния нощен живот в безветрените летни нощи. Състоянието на умора проличава най-много по кожата на лицето, която придобива синкав оттенък, торбички или петна под очите, дехидратиран вид. Въпреки повишеното потене през лятото, което кара хората да не използват дневен и нощен крем, добре е да положите следните грижи за себе си, ако обичате нощния живот:

Пийте повече вода

Дехидратацията на кожата показва, че организмът като цяло има нужда от вода. Ако във вашия нощен живот, освен танци, присъства и алкохол, то тогава просто е задължително денем да възстановите водния си баланс, тъй като алкохолът силно ви дехидратира.

Сутрешен душ

Много хора предпочитат да се къпят преди лягане. Добре е да си създадете навик и за дневен душ след ставане от леглото, ако сте се прибрали в 05:00 ч. и спите до към обяд или дори следобед. Това ще ви освежи моментално. Използвайте леко студена вода, доколкото можете да изтърпите.

Козметика за суха кожа

Независимо от вашия тип кожа, за умореното ви от редовен нощен живот лице трябва да прилагате козметика, предназначена за суха кожа. При ново преминаване към нормален ритъм на живот можете да се върнете към вашата обичайна козметика, отговаряща на вашия типаж.

Маска за лице

Сега е времето да използвате възстановяващи маски за лице. Кожата на лицето ви е перманентно подложена на стрес, както през деня, защото е горещо, така и през нощта заради дим, неон, алкохол и всички останали елементи на бурния нощен живот. Обърнете внимание на почистващи и подхранващи маски за лице, които е добре да прилагате също на врата и деколтето.

Серуми за лице

Серумите са онези „вълшебни“ козметични продукти, които бързо ще възвърнат свежия ви вид. Те имат стягащ ефект и дават на лицето хубав тен, дори да сте позагорели на плажа. 

Наспивайте се

Колкото и да сте енергични, нощният живот отнема енергия и организмът ви в даден момент ще поиска своето – да се наспи. Не го лишавайте, иначе рискувате да се състарите отрано и дори да се разболеете. Нормата е 7 часа на денонощие, въпреки че варира при всеки човек.

Намалете темпото

Щом усетите, че въпреки всички грижи за себе си изглеждате и се чувствате преуморени, просто намалете темпото. Наоколо можете да видите примери за хора, които редовно живеят нощем и които за няколко години променят вида си, но не в положителна посока…

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *