Митове и истини за филърите

поставяне на филър

Дермалните филъри навлязоха все повече в естетическите процедури, това е безспорен факт. Съвременната жена разчита на тяхната помощ за поддържане, възстановяване и коригиране на външния си вид. 

И подобно на всяко ново нещо, филърите станаха обект на дискусии, критики, разнопосочни мнения и от експерти, и от недотам запознатите, което пък затруднява потребителите да отсеят истината от митовете. Нека видим кои са най-срещаните митове относно филърите и кои всъщност са фактите за тях: 

Мит № 1: Всички дермални филъри са еднакви

Истината: Най-разпространените формули са изработени с модифицирана форма на хиалуронова киселина – тя отговаря за младежкия вид на кожата и представлява водолюбива молекула, която се намира естествено в човешкото тяло. Съществуват и други видове филъри, например биостимулиращи и хибридни. В зависимост от конкретния случай естетическият хирург избира най-подходящия тип продукт.

Мит № 2: Дермалните филъри тотално променят визията

Истината: Прилагането на филъри може да измени драстично визията само ако се прекали с количеството му или се желае промяна, за която не е подходяща хирургическа намеса в дадената зона/костна структура. Тогава — да, действително процедурата би изменила цялостния облик на едно лице

филър за чело

Мит № 3: Дермалните филъри се използват само от жени

Истината: Статистиката показва, че в повечето случаи клиентките са дами, но има и немалко господа, прибягващи до подмладяване с помощта на филъри. Процедурата е еднакво ефикасна и за двата пола.

Мит № 4: Дермалните филъри и невротоксините имат едно и също действие и на практика са еднакви

Истината: Единственото общо между двете е фактът, че представляват инжекционни лечения. Всъщност те са напълно различни вещества, при това с различно предназначение и действие.

Мит № 5: Инжектирането с филъри е болезнен процес

Истината: Повечето, опитали процедури с филъри, споделят, че усещането е като „светкавично бързо щипване” и не е непоносимо. До каква степен клиентът ще понесе процедурата, зависи от няколко фактора: неговият личен праг на болка, дали има фобия от игли и дали е търпелив като цяло. За по-чувствителните клиенти може да се прибегне до използване на местна упойка.

филър в устните

Мит № 6: Инжектирането с филър ще разтегне кожата

Истината: Този мит се обосновава на случаите, в които се е получил неприятният страничен ефект – преразтягане на кожата. Истината по въпроса е следната: щом се прилага от опитен, сертифициран специалист, дермалният филър не би трябвало да разтегне кожата. Предварително се уверете за две неща: лицензиран и надежден ли е доставчикът на продукта; какви са отзивите за специалиста, който ще ви постави инжекцията. В този ред на мисли, стигаме до друг разпространен мит:

Мит № 7: Всеки може да поставя инжекции с филър

Мнозина смятат, че е достатъчно поставящият инжекцията да има медицинско образование. Това далеч не е така – необходимо е преминаването на специален курс на обучение, детайлно познаване на лицевата анатомия и известен опит в работата с филъри. 

Да не забравяме и нормативите изисквания за безопасна среда и безупречна хигиена от страна на инжектиращия, за да бъде спокоен клиентът, че няма да възникват проблеми по време и след процедурите.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *