Ледът в помощ на кожата през лятото

Лед в помощ на кожата през лятото

Кубчетата лед могат да направят много повече от охлаждането на напитките ви в най-горещия сезон: те могат да се окажат един от най-добрите ви спътници и за лятната грижа за кожата. Действат добре при намаляване на пъпки, за облекчаване на слънчеви изгаряния, срещу възпаление на кожата и за засилване на кръвообращението. Представяме ви как можете да се възползвате от техните свойства в различните ситуации:

За намаляване на слънчево изгаряне и акне

Разтриването на няколко кубчета лед по лицето може да ви помогне да се освободите от парещото усещане на поизгорялата от слънцето кожа. Също така, това спомага и за успокояване на акнето. Използвайте кубчета лед като бързо решение за летните проблеми с кожата, като ги разтърквате директно върху лицето си.

За премахване на тъмните кръгове под очите

Кубчетата лед ще направят чудеса с тъмните ви кръгове и подпухналите очи, често съпътстващи ви през летния сезон, в който освен курортни преживявания, получавате и предостатъчно жега и умора.

За намаляване на болката при скубане на вежди

Тази целогодишна грижа може да бъде болезнена през лятото, когато кожата е подложена на повече ултравиолетово слънчево лъчение. Просто разтрийте кубче лед върху веждите, преди да започнете скубането на вежди сами или да отидете в козметичен салон. Това ще помогне за намаляване на болката и дори ще предотврати възпалението след процедурата.

За по-светъл тен на кожата

Поради високите температури през лятото, както и пораженията по околната среда заради глобалното затопляне, кожата на съвременния човек има тенденция да потъмнява с времето. Подарете ѝ добър масаж с кубчета лед. Това ще помогне за подобряване на кръвообращението, правейки ви да изглеждате свежи и бодри.

Ледът като тонер за кожата на лицето

Използването на леда като тонер може да помогне за поддържане на рН баланса на кожата. За да направите тонер у дома, смесете една голяма лъжица ябълков оцет (ACV) с две лъжици вода. Ако имате чувствителна кожа, не забравяйте да я тествате преди това. Можете също така да добавите още вода, за да не се раздразни кожата ви.

Масаж на лицето с лед

Масажът на лицето с лед, когато и да решите да го направите, винаги ще ви подейства ободряващо. Той повишава кръвообращението, давайки същевременно усещане за свежест и охлаждане.

Тонер за краката

За да тонизирате краката си и да премахнете неприятната миризма, всичко, което трябва да направите, е да ги накиснете във вода, в която има малко оцет и лед, за около 10-15 минути. Киселинното свойство в оцета ще убие лошата миризма на краката, а ледът ще свие увеличените от топлото време вени.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *