Кои са подходящите за вас цветове за грим?

Кои са подходящите за вас цветове за грим?

Гримът подчертава и разкрасява и в зависимост от вашата уникалност, подсъзнателно избирате цветове, с които се чувствате добре. Когато обаче се говори какъв е перфектният за вашата външност грим, тогава се взимат под внимание цветът на кожата, на косата и този на очите. 

За да разберете кои са идеалните цветове за вас, вземете бял лист хартия.

Идеалните цветове за основа и руж

Вземете листа бяла хартия и застанете до източник на естествена светлина. Дръжте листа до бузата си и се погледнете в огледало. 

Подходящата основа

  • Ако лицето ви розовее или има синкав тен на фона на хартията, тогава изберете фон дьо тен, който не изглежда оранжев или твърде жълт. Основата трябва да бъде леко розова – не прекалено!
  • Ако лицето жълтее или е оранжево на фона на белия лист, то вашата кожа е с топли нюанси. На вас ви е необходим фон дьо тен със специфичен топъл подтон, т. е. с един нюанс под вашия личен тен; 
  • Ако на фона на хартията лицето ви е нещо средно от двете гореизброени, вашата кожа има неутрални нюанси. В такъв случай изборът при вас е по-широк, тъй като можете спокойно да използвате както топли, така и студени цветови нюанси на основа и руж;  
  • Ако лицето ви има наситено керемиденочервен оттенък на хартията, вие сте дама с червени нюанси на кожата и най-вероятно сте индианка или с близкоизточен произход. За вас са подходящи основи с по-топли тонове;
  • Ако лицето ви има наситен синкаво-лилав оттенък на фона на бялото, вие сте със сини нюанси и вероятно сте от африкански произход. Подходящи за вас са основите, на които изрично пише, че са за кожа със сини нюанси. 

Подходящият руж

Отново меродавно е упражнението с белия лист хартия. След като сте установили тена на кожата си, вижте кои цветове руж са идеалните за вас:

  • При розовееща кожа изберете с бебешки розов цвят, с нотка на праскова или слива; 
  • Ако имате светла кожа, тогава нанасяйте ружа пестеливо; 
  • При по-топъл тен на кожата перфектният руж е с цвят кайсия. Също така, средно силен цвят на горски плодове отново би бил удачен вариант, тъй като сините нюанси в него ще контрастират красиво с топлия тен на кожата ви;
  • При по-тъмна кожа изберете цвят като огнен портокал.

Идеалните цветове за сенки за очи

Общото правило гласи, че ви трябват сенки с такива цветове, които са противоположни на цвета на очите ви, за да изглеждате зашеметяващо. 

За сини или сиви очи

За вас са подходящи нюанси на светъл телесен цвят, прасковено и средно кафяво. Също така, сините или сивите очи изглеждат страхотно с блестящи и сатенено-матови сенки. 

Ако желаете по-подчертан грим, опитайте по-наситените кафяви и сиви палитри. Бъдете внимателни, ако желаете по-тъмни цветове, защото могат да направят очите ви да изглеждат по-затворени.

Ако искате да направите нещо по-смело, нанесете на клепачите си блестящо злато, но не прекалено жълто.

За зелени очи

За вас са подходящи нюансите на средно кафяво, топло кехлибарено, златисторозово и светлорозово, като последното трябва да бъде топло. 

Ако искате по-драматичен грим, опитайте със златисто, наситено кафяво, ледено лилаво или наситено лилаво със студени тонове.

Ако очите ви са по-скоро топло жълто-зелени, тогава златните и кехлибарени цветове в опушен стил са добър избор. 

Ако искате да сътворите по-смело изявление, опитайте с ярко опушени очи в ледено лилаво, като използвайте два различни нюанса на ледено лилаво и разнесете по-тъмния от двата тона както върху горния, така и върху долния клепач, като деликатно ги смесите в гънката с по-светлия тон.

За кафяви очи

Във вашия случай изборът на сенки е доста по-широк, в сравнение с притежателките на сини, сиви или зелени очи. 

Ако желаете лек грим, доверете се на розово злато, кафявото и всички негови нюанси.

Ако целите драматизъм в израза, смело нанесете черни сенки за очи или тъмносини опушени. Поставете тъмносини сенки върху външната половина на клепача и посредством S-образни движения ги продължете до гънката, след което ги разнесете до края на клепача и накрая сложете малко върху долния клепач.

Ако желаете по-екстремен грим, заложете на ярки цветове. Добър пример е ярко мъхестозелено или виолетово-лилаво.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *