Защо кожата на влюбената жена е по-красива?

Как любовта действа на кожата?

Да бъдете влюбени – това може да ви накара да се чувствате така, сякаш сте на върха на щастието. По-хубавото е, че щастливо влюбените са и по-здрави, а и съответно – по-красиви, защото любовните взаимоотношения подобряват здравето, външния вид и настроението.

Колко силна е любовта? Може би това е най-доброто лекарство. Вашата силна връзка може да направи всичко – от понижаване на кръвното ви налягане, до подпомагане на възстановяването от рак. Любовта дори поддържа кожата ви здрава и понякога действа така, сякаш току-що излизате от салон за разкрасителни процедури!

Част от положителните влияния на тези емоции са свързани с:

Правенето на положителни промени в начина на живот става по-лесно 

Правенето на голяма промяна в живота ви никога не е било по-лесно, независимо дали променяте диетата си драстично, или най-накрая решите да посещавате фитнес залата. Когато сте във връзка, вашият партньор има голямо влияние върху увереността ви и изборите, които правите, за да водите по-добър начин на живот. 

Изследванията показват, че влюбените двойки могат значително да повлияят на здравословния избор на другия – независимо дали отказвате цигарите или се ваксинирате срещу грип. Също така, ако единият партньор се откаже от алкохола, за другия е пет пъти по-вероятно също да спре да пие. И всички тези фактори накуп означават по-красива и здрава кожа, особено женската, която е по-чувствителна на вредни влияния.

По-леко понасяне на стреса 

Освен сексът, прегръдките и докосванията могат да повдигнат настроението ви и да ви помогнат да се отпуснете по-бързо от натрупалото се напрежение. Установено е, че когато двойките се прегръщат, те произвеждат по-високи нива на окситоцин в кръвта – това е свързващият хормон, който облекчава стреса и подобрява настроението.

По-добро здраве за сърцето

Любовта не само кара сърцето ви да бие, но и го защитава. А здравото сърце означава и здрава кожа! Това е причината да изчезнат торбичките или кръговете под очите в случаите, когато са причинени от проблеми със сърдечно-съдовата система. 

Поддържа ви стройни

Фактът, че сте влюбена, може да ви помогне да се отървете от излишно тегло. Когато сте в любовни отношения, телата ви произвеждат адреналин, който действа потискащо на апетита. Освен това, с подкрепата на партньора ви за по-добри промени в начина на живот ще бъдете мотивирани да ходите на фитнес, за да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Кара ви да изглеждате по-млади

Вие не просто живеете по-дълго, когато сте влюбени, но и изглеждате по-млади. Поради приятното вълнение се увеличава притока на кръв към кожата, тъй като щастливата връзка дава на кожните клетки хранителни вещества и кислород – и така, вие изглеждате физически подмладени.

5/5 - (2 votes)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *