Какво точно правят кремовете против бръчки с кожата?

Как действат кремовете против бръчки?

Когато става въпрос за борба със стареенето, всяка дама желае крем, който наистина работи. Затова си задаваме въпроса как точно действат този вид продукти спрямо кожата на лицето, шията и деколтето. Тяхната ефикасност е пряко свързана с различните им свойства, които действат по следния начин:

Хидратиращо действие

Козметичните продукти против стареене действат дълбоко хидратиращо. Те изпълват кожата така, че видимо намаляват бръчките. Основните съставки, отговорни за този резултат, са глицерин и хиалуронова киселина, тъй като те привличат и свързват водата в повърхностните слоеве на кожата.

Хидратацията е ключът към здрава и красиво изглеждаща кожа. Когато тя е добре хидратирана, не само работи по-добре, като ни предпазва от външни неблагоприятни фактори, но също така изглежда по-стегната и по-плътна, което прави бръчките да изглеждат видимо по-малки.

Ексфолиращо действие

Повечето жени свързват ексфолирането с почистващи, леко агресивни ексфолианти, но има и кремообразни продукти, съдържащи елементи с подобен ефект. Те действат чрез разтваряне на връзките между клетките на горната повърхност на кожата. Например, съставката ниацинамид ускорява процеса на обновяване на кожата. Доказано е, че ниацинамидът има благоприятен ефект за намаляване появата на фини линии и бръчки, неравномерна текстура и хиперпигментация. Тази мощна съставка свива порите, заличава нежелани петна и изсветлява кожата. 

Когато бъдат премахнати мъртвите кожни клетки, се разкрива кожата отдолу, която е по-ярка и значително по-гладка. С течение на времето и при продължителна употреба на ексфолиращ крем против стареене, тенът на кожата ще изглежда по-равномерен и сияен.

Антиоксидантно действие

Антиоксидантното действие на кремовете против стареене помага в борбата със свободните радикали на повърхността на кожата, които могат да причинят преждевременното ѝ застаряване. Повърхностните свободни радикали могат да увредят ДНК, клетки и протеини, включително колаген и еластин, които са важни градивни елементи на кожата, а увреждането им води до появата на бръчки. 

Защита от слънцето

Слънцезащитното действие на кремовете против стареене има широкоспектърна защита, която помага срещу UVA/UVB лъчите на слънцето. Известно е, че те са водеща причина за преждевременно стареене на кожата, особено на лицето, където тя е най-уязвима.

Богато съдържание на витамини и други активни съставки

Благодарение на съдържанието си, кремовете против стареене могат да предотвратят белезите на времето. Те са направени за различни типове кожа и възраст, поради което и съставът им варира, но всички са изпълнени с витаминни комплекси, които действат стимулиращо на кожата. Примери за това са витамините А, Е, В3, F. Масла от арган и кокос, съдържащи се в някои кремове, силно помагат за запазване на гладка кожа.

5/5 - (1 vote)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *