Погрижете се за гладко и красиво лице на бала

Гладко и красиво лице на бала

Абитуриентският бал е сред най-знаковите събития в човешкия живот, особено за младите дами. Изживяването на събитието трябва да бъде пълноценно, включващо отлични модни попадения, веселба и не на последно място – красива кожа, която да бъде запечатана на снимките и видеата от Големия ден.

Погрижете се отрано за кожата си, за да си гарантирате свежест и хубав, равен тен. Отлагането на тази задача за последните дни преди бала е най-голямата грешка, която можете да допуснете по отношение на абитуриентската си осанка. От началото на месеца си осигурете продукти, с които кожата ви да живне, защото колкото и изкусен да е гримът, той няма да прикрие лоша кожа и ще стои по-скоро гротескно, отколкото подчертаващо красиви черти. В случай че кожата ви е проблемна, посещението при козметик не трябва да бъде по-късно от три седмици преди деня на бала.

Козметика по време на баня

Поглезете се с минерални соли, а ако нямате вана, можете да използвате скраб за тяло и лице, докато се къпете под душа. Лицето е част от тялото, затова състоянието на кожата под шията не може да разглежда като отделно от това над нея. Тези процедури за изчистване на кожата помагат за по-бързо премахване на мъртвите клетки, което ви дава приятен, нежен тен и копринена гладкост на кожата.

Козметика след баня

След като сте се изкъпали, нанесете подходяща за вашата кожа маска за лице и лосион за тяло. Ако нямате този навик, месец до три седмици преди бала е добре да извършвате посочените процедури, за да постигнете сияен вид на кожата си. След всяка маска за лице, задължително нанесете крем.

Ежедневни навици, които ще пречистят кожата ви

Колкото и да обичате месо, сладки и пържени храни, добре е да ги ограничите няколко седмици преди бала, не само за да се разделите с килограми, но и за да се изчисти тенът на лицето ви. А що се отнася до самото лице, нанасяйте крем и денем, и нощем. През нощта кожата поема доста полезни вещества, доставени ѝ от крема, докато през деня той също я подхранва, като я предпазва от вредното влияние на слънцето и свободните радикали. Използването на мицеларна вода за почистване от грим също е препоръчително, ако досега не сте прибягвали до нея. Оставен непочистен през нощта, гримът запушва порите на кожата и я замърсява в дълбочина, което я прави да изглежда по-зле, отколкото е всъщност. За да не се случи това точно преди бала, създайте си навик да почиствате вечер лицето с мицеларна вода, дори когато сте без грим. Тя не само ще почисти, но ще остави кожата ви мека и нежна.

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *