Как да подготвим кожата на лицето за Свети Валентин?

Да подготвим кожата на лицето за Свети Валентин

Съвсем скоро влюбените двойки ще отпразнуват Свети Валентин. Няма значение дали имате сродна душа, или все още я търсите, този ден е специален и всяка една жена трябва да изглежда възможно най-добре. Нека да видим какви процедури могат да бъдат направени в навечерието на 14 февруари, за да привлечете към себе си колкото е възможно повече възхитени погледи.

По-добре е да се подготвите и настроите за разкрасяването по-отрано, за да има кожата време да се възстанови.

Предварителна подготовка

Тя включва прием на достатъчно количество течности, дори организирането на няколко „разкрасителни“ дни през които да наблегнете предимно на пресни плодови и зеленчукови сокове. Това не само ще ви позволи да загубите няколко излишни килограма, но и като цяло ще подобри здравето на целия организъм.

Подобряване тена на лицето

Ако търсите ефективни начини да подобрите състоянието на кожата си и да ѝ придадете здравословен цвят, ето какво трябва да направите. 1-2 седмици преди празника е хубаво да почистите лицето си. Но бъдете внимателни при избора на козметик или дерматолог: препоръчително е да отидете при доверен специалист с добри отзиви. След почистване кожата става уязвима и изисква специални грижи. Не се препоръчва да посещавате басейн и сауна, да се миете с гореща вода и да използвате козметика, която може да запуши порите.

Разбира се, може да почистите кожата на лицето и в домашни условия. Пилингът е чудесно средство за разкрасяване, което помага да се справите с уморения вид и да добиете приятен тен. Просто трябва да изберете правилния продукт за вашия тип кожа (скраб маска или други любими козметични продукти). Или пък бихте могли да използвате и домашно приготвени ексфолианти, например морска сол + заквасена сметана или утайка от кафе.

Освен от висококачествено почистване, кожата се нуждае от овлажняване и подхранване. Това може да бъде осигурено, както с използването на продукти за незабавна грижа, така и с подходящи кремове и маски. Не забравяйте, че козметичните маски за лице са от особено значение през зимата.

Как да се погрижим за очите

Очите ни най-силно издават възрастта и умората. Липсата на сън оказва особено негативно влияние върху тях и ги прави безизразни. Ето защо, на зоната около очите също трябва да се обърне внимание. Можете да се отървете от тъмните кръгове като им направите компрес със студен зелен чай. Просто навлажнете памучни тампони и полегнете за 15-ина минутки на леглото, докато компресът подейства. Подобен ефект може да постигнете и с фино настърган суров картоф или краставица. Добре е да прилагате редовно и специален крем за околочния контур.

Как да се погрижим за миглите

Ако искате да направите миглите си забележимо по-плътни, ежедневно нанасяйте върху тях масло от пшеничен зародиш и само след няколко седмици ще забележите огромна промяна.

Парна баня преди гримиране за Свети Валентин

Непосредствено преди да се гримирате за празника, направете парна баня за лицето, като използвате билки или подходящо етерично масло. След  това оставете лицето да си почине като го покриете за 10 минутки с кърпа. Едва тогава може да започнете гримирането.

Желаем ви приятно прекарване на предстоящия Свети Валентин и сме сигурни, че ще бъдете неотразими на него!

Rate this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *