50.70лв

Пазарувайте изгодно! Безплатна доставка при поръчка на стойност над 60лв.

Изпращане на поръчка до 3 работни дена.

С Нова Светлина - КЛУБ при завършена поръчка на всеки 10лв. получавате 1лв. обратно под формата на бонус точки, които можете да използвате за следващи поръчки. За да използвате точките си, трябва да влезете във Вашия профил, оттам в НОВА СВЕТЛИНА - КЛУБ, където може да конвертирате точките във ваучер за отстъпка. Ваучерът се въвежда преди финализиране на поръчката. За една поръчка може да важи само едно намаление.

Ляпко "Шанс" - стъпка 4,9 - сребро

Ляпко Шанс се използва за локално действие в областта на шиятагръбначния стълб и др., като се поставя в областта на най- силната болкаСъстав: желязо, мед, никел, цинк, сребро, гума за медицински цели. Стъпката на апликаторите  се избра според индивидуалната чувствителност на кожата и комфорта на пациента. Стъпка на иглите 4,9мм, размер 105х230мм.

Повече детайли

Продуктът вече не е наличен

С покупката на този продукт, можете да съберете до 5 точки за лоялност. Общо за количката Ви 5 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 5.00лв.


Повече информация

Устройство на апликаторите „Ляпко”

 

Това са еластични гумени пластини или валяци, изготвени от гума за медицински цели /използва се само натурален каучук/ с оригинално закрепени към нея игли от необходими за организма метали /цинк, мед, желязо, никел , сребро или злато/. Иглите са съставени основно  от мед /месинг/ или желязо. Целите или част от тях са покрити от други метали /свободен е само края на иглата/. За комфорт на използващия, защита на кожата от проникване и разраняване по периферията им са разположени гумени ограничители.

 

Как се използват апликаторите „Ляпко”

 

Плоските, статични апликатори и апликаторите валяци се изпозват за въздействие на основни, допълнителни и спомагателни зони. Както с апликатора, така и с помощта на валяка може за кратък срок да се намали болката, възстанови работоспособността, преведе нервната система от стресово състояние в нормално, да се получи терапевтичен ефект при различни паталогически състояния. В 90% от случаите трябва да се въздейства на тези зони, където е болката, а за повишаване ефекта от лечението може да се въздейства на допълнителни и спомагателни зони. В общите случай винаги трябва да се използва основната зона /областта на гръбначния стълб/. Допълнителни и спомагателни зони е нужно да се използват в тези случай, когато по редица причини е невъзможно да се въздейства на основната зона. Допълнителните и спомагателните зони могат да се намират на участъци, противоположно разположени на основната зона. За усилване на целебния ефект е целесъобразно да се включват и въздействия върху симетричните зони от здравата страна.

 

За постигане на добър терапевтичен ефект е необходимо;

 1.      Правилно да се подбере зоната, режима и въздействието.
 2.      Правилно поставяне на апликатора.

 

Главно условие за правилното поставяне- равномерно разпределение на тежестта на тялото върху цялата повърхност на апликатора. В никакъв случай не поставяйте апликатора на абсолютно равна повърхност. За да поставите правилно апликатора е необходимо точно да наподобите извивките на гръбначния стълб в шията и кръста с помощта на възглавнички или навити кърпи. В първите няколко минути съприкосновението с апликатора ще е относително дискомфортно. Пронизващите усещания ще се превърнат в комфортно, мощно усещане на топлина и приятни изтръпване, обща релаксация, която по- късно може да премине в сънливост и дори в спокоен, здравословен сън.

 

ПОМНЕТЕ

 

При усещане за дискомфорт в продължение на 10- 15 минути, апликаторатрябва да се махне и да се използва отново след 5 – 10 часа или на следващия ден с разполагането му на по- малка площ. Причините за предизвикване на неудобни усещания могат да бъдат- неправилно налагане на апликатора, т.е. неравномерно натоварване на иглите, свличане придружени с надраскване на кожата.

 

Принцип на действие

 

Апликаторите Ляпко въздейства на кожните рецептори, биологични точки е рефлексни зони, водещи до адекватни реакции на човешкия организъм. Включват имунната система в работа, дават и допълнителна сила за успешна борба с болката. В допълнени се включва механизма на биологично активните точки по кожата, които се активират и подават команда за освобождаване от  хипофизата на ендорфина- естествени обезболяващи вещества на организма. По този начин, при контакт с кожата, иглите стимулират освобождаването на вътрешните лекарства на човека, включват в работа „вътрешния лекар” на човека. Апликаторите Ляпко са в различни версии: Плочки, ролки, ленти, пояси и костюми. Всяка разновидност на продукцията, както и  техните около 50 имена, максимално съответстват на изискванията и комфорта на  потребителя. Съществуват апликатори с различни размери и диаметър, със стъпка на иглата от 3 до 10 мм. Апликаторите са предназначени за приложение на всяка част от тялото на човека, най- често в областта на гърба. (например, болка в ставите или гърба, остеохондроза, остеопороза, артрит, артроза). Така също за заболяване на нервната система, сърцето и кръвоносните съдове, дихателната, храносмилателната системи, акушерство, гинекологични заболявания, кожни заболявания, урология, стоматология, ендокринни заболявания. В допълнение, апликатори са подходящи за отстраняване на абстинентните симптомите на алкохолизма и тютюнопушенето. За възстановяване на жизнеността, добро настроение и работоспособността.

 

Продължителност на въздействие

 

Времето на въздействие на апликатора зависи от симптомите и конкретните задачи, които сте си поставили. При силна болка, високо кръвно налягане, раздразнителност, тревожност, безсъние се препоръчва апликаторите да се използват в следобедните часове или преди лягане. Продължителност на експозицията - 15-30 минути, за валяците - 10-15 минути.При хипотония, сънливост, слабост, загуба на чувствителност, и за изтощени пациенти и възрастни хора въздействието, да се извършва през нощта и през първата половина на деня. Продължителността на лечението с апликатора - 7-10 минути, за валчците - 5-7 минути. В някои случаи,  положителен ефект се постига чрез продължително излагане на въздействието от 30 минути до 1-2 часа. Курсът на лечение е 1-2 седмици. Лечението може да се повтаря след 2-4 седмици. При ежедневна употреба на апликаторите, в продължение на няколко последователни месеца, се наблюдава подобряване на самочувствието, снижаване на хроничната болка, повишаване на жизнения тонус и работоспособност.

 

Препоръки за употреба на апликатори Ляпко

 

 •         При остеохондроза /ошипяване/ на гръбначния стълб, апликаторите се разполагат по целия гръб, шията и кръста
 •         При главоболие, болки във врата, раменете, ръцете, в сърцето, в горната и средната част на на гръдния кош апликаторите трябва да приложат по главата, шията, раменния пояс, горната и средната част на гърдите, а за  допълнително въздействие на ръцете и краката.
 •         При болки ниско в корема, кръста, долните крайници, а така също при заболяванея или нарушения на функциите на органите в малкия таз, апликаторите са разполагат в зоната на кръста, седалището, хълбока и под корема.
 •         При наранявания и фрактури, апликаторите се поставят на гръбначния стълб в зоната съответстваща на инервацията на повредените кости,в продължение на 15-30 минути, след това по-горе или по-долу от мястото на фрактурата.
 •         За ускоряване на лечебния ефект и възстановяване на функцията на червата след операция, апликаторите се поставят по- горе или по- долу от мястото на операцията.
 •         При нарушения на функциите на тазовите органи, за възстановяване или нормализация на уринирането, както и при възпалителни процеси на матката, пикочен мехур, простатит, апликаторите се поставят на кръста и седалището
 •         При хрема или алергия, апликатора да се постави в областта на главата и малки апликатори да се поставят в областта  на максиларните синуси.
 •     При хипертония, тежки главоболия, апликатора се поставя, като яка на шията, скалпа, главата, гръдния отдел на гръбначния стълб, кръста и стъпалата.
 •         При исхимична болест на сърцето, стенокардии, нарушения ритъма и други заболявания на сърдечно- съдовата система, апликатора се поставя на горния и средния гръден отдел на гръбначния стълб.
 •         При стомашна язва, панкреатит - долната гръдната и поясната част на гръбнака.При обостряне - над и под зоната на болката (на гърба, стомаха или под формата на ленти).
 •          При разширени вени- зона на приложение са долните крайници, кръста и долната част на гръдния отдел на гръбначния стълб, в областта на гръдния кош в дясно /проекцията на черния дроб/- 15 до 25 минути.
 •         За ефективно снижаване на мазнините, апликатор /със стъпка 6,8 мм./ се поставя за 7 до 10 мин. в зоната на най- голямото затлъстяване и в областта на гръбнака в продължение на 15 до 20 мин.
 •         При болеви синдром в поясно- кръстния отдел, за подобряване на кръвоснабдяването на матката и цялостно развитие на плода се използва апликатор с малка стъпка, като се поставя в зоната на кръста. Трябва да се чувствате комфортно.
 •         За да запазите и да се стимулира лактацията при кърмене, апликатора се поставя в горния и средния гръден отдел на гръбначния стълб за 15 до 20 мин., 1 до 3 пъти на ден.
 •         При мастит апликатора се поставя върху областта на възпаление на гърдите  и средата на гръбнака  в продължение на 10-15 минути 1-3 пъти на ден.
 •         При инсулт апликатора се използва във всички части на гръбначния стълб, крайници, като се започне със здравата страна, а след това в областта на главата и шията. Не забравяйте да завършите  процедурата в основата на стъпалото в седнало или изправено положение.
 •         При възпаление на щитовидната жлеза се въздейства в зоната на шииния отдел на гръбначния стълб. Ефект има и при въздействие на допълнителни зони- кръстно- опашния дял и зоната над бъбреците. Процедурата следва да приключи с въздействието на стъпалата.

Техническо описание

Размер105х230 мм
Брой игли1022

За сваляне

Ръководство за употреба Ляпко

От тук можете да изтеглите кратко ръководство за употреба на продукти Ляпко

За сваляне (294.14k)

Отзиви

Напишете отзив

Ляпко "Шанс" - стъпка 4,9 - сребро

Ляпко "Шанс" - стъпка 4,9 - сребро

Ляпко Шанс се използва за локално действие в областта на шиятагръбначния стълб и др., като се поставя в областта на най- силната болкаСъстав: желязо, мед, никел, цинк, сребро, гума за медицински цели. Стъпката на апликаторите  се избра според индивидуалната чувствителност на кожата и комфорта на пациента. Стъпка на иглите 4,9мм, размер 105х230мм.

В същата категория има още 24 продукта:

} } } }