Промоция Серия с пре- и пробиотици LB Lactobacillus Bulgaricus Преглед отблизо

161.37лв

-10%

179.30лв

Пазарувайте изгодно! Безплатна доставка при поръчка на стойност над 60лв.

Изпращане на поръчка до 3 работни дена.

С Нова Светлина - КЛУБ при завършена поръчка на всеки 10лв. получавате 1лв. обратно под формата на бонус точки, които можете да използвате за следващи поръчки. За да използвате точките си, трябва да влезете във Вашия профил, оттам в НОВА СВЕТЛИНА - КЛУБ, където може да конвертирате точките във ваучер за отстъпка. Ваучерът се въвежда преди финализиране на поръчката. За една поръчка може да важи само едно намаление.

Серия с пре- и пробиотици LB Lactobacillus Bulgaricus

Phytocode

 • Измиващ гел

 • Почистващ и овлажняващ лосион

 • Хидратиращ крем

 • Подмладяващ крем

 • Серум

 • Околоочен гел

 • Гел за интимна хигиена

Повече детайли

77 Артикула

С покупката на този продукт, можете да съберете до 16 точки за лоялност. Общо за количката Ви 16 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 16.00лв.


Повече информация

Натуралната серия LB на Фитокод успешно премахва дълбоките бръчки и фини линии, хидратира кожата, прави я еластична и придава младежко излъчване. Създадена е на основата на пре- и пробиотици. Продуктите съдържат фермент от Lactobacillus Bulgaricus, изолиран от българско кисело мляко и Actibiome® като пребиотик - патентована съставка на френската компания Codif, способства за развитието на полезна кожна микрофлора, гарантираща здрав и равномерен тен. 

ОСНОВНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ:

Lactobacillus Bulgaricus 

Това е един от най-старите и известни пробиотици. Открит е в началото на двадесети век, но първото медицинско изследване за неговите функционални свойства е било проведено в Русия под руководството на Илья Мечников, който смятал тази бактерия за основно средство в борбата срещу стареенето и самоотравянето на човешкия организъм. В естествени условия бактерията Lactobacillus Bulgaricus се развива само в определена географска територия, която съвпада с територията на съвременна България, откъдето е получила и името си.
Lactobacillus Bulgaricus се характеризира с активност, развитие и продуктивност на ценни метаболити, важни за здравословното състояние на организма: органични киселини, аминокиселини, ензими, функционални пептиди, антимикробни вещества и др. Намалява риска от развитие и разпространение на патогенни бактерии благодарение на способността си за адхезия към тъканите на гениталната област.

Actibiome® е нова активна съставка разработена от френската комания Codif, която се грижи за здравословното състояние на кожната микрофлора. 
Actibiome®, в качеството си на Пребиотик, има разнообразен и балансиран състав – естракт от кафяви водорасли, екстракт от зелени микроводорасли, разтвор на морски екзополизахарид и морска вода. 
Actibiome®, възстановява баланса на биоразнообразието на кожната микрофлора като осигурява хранителни вещества за собственните ѝ микроорганизми, за да имат необходимата среда за развитие и по такъв начин да се повиши имунитета и здравината на кожата:

• Въглерод – източник на енергия; 
• Азот - основен елемент за размножаването и растежа на микроорганизмите; 
• Минерали – важни за поддържане на разнообразието на микроорганизмите; 
• Полизахариди – предпазват клетките от дехидратиране и неблагоприятни въздействия.

КАТО РЕЗУЛТАТ: ПРЕДИМСТВА ЗА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

- Неутрализира вредното влияние на среса върху кожната микробиота. 
- Възстановява 65% от видовете бактерии пострадали през периода на стреса. 
- Възстановява pH на кожата, намалено заради промени в микробиотата. 
- Подобрява здравето на кожата.

ПРЕДИМСТВА ЗА КРАСОТАТА НА КОЖАТА

- Намалява зачервяванията. 
- Подобрява равномерния тен на кожата. 
- Подобрява красотата на кожата.

Brightenyl® 

Високо ефективен комплекс от ново поколение за борба с нежеланата пигментация. Възстановява перфектния цвят и тен на кожата чрез блокиране на процеса на меланогенеза на няколко нива. Изсветлява тъмни петна получени вследствие на акне или други кожни проблеми. Brightenyl ® е отличен със Златен медал в категория Иновативни козметични съставки на изложението In-cosmetics, 2015 в Барселона. 

Циклопептиди 

Пептидите са къси вериги от аминокиселини, изпълняващи различни функции в организма. В козметиката се прилагат в качеството на биологични комуникатори, подаващи определени сигнали на клетките, на инхибитори (потискащи дейността) на определени ензими, на носители на други вещества. Циклопептидът на фирма Merck е разработен на базата на естествено съществуващ в кожата ни сигнален комплекс от 3 аминокиселини, наречен RGD трипептид или мотив. RGD мотивът се среща в гликопротеините на ИКМ. Той играе ролята на своеобразен шифър, който интегрини (рецептори) по повърхността на фибробластите „разчитат“ и така се осъществява връзката клетка-ИКМ. Циклопептидът на фирма Merck е съставен от същите аминокиселини в порядък, имитиращ напълно RGD мотива. При това е разработен да се насочва селективно точно към рецепторите на фибробластите, отговарящи за клетъчната адхезия, и да служи като идеално пасващ ключ, който отключва важни клетъчни реакции. Той имитира не само свързването на клетките с матрицата, но структурата му пресъздава и механичното въздействие, което упражняват протеините на ИКМ, като така задейства сигнализация за повишен синтез на колаген, еластин и други градивни елементи. Наред с това, циклопептидът потиска действието на ензимите, разрушаващи колагена и еластина, което води до запазване на наличните за по-дълго време. Така се осигурява стабилизация на клетъчните структури и реконструкция на извънклетъчната матрица. Видимият резултат е по-плътна и стегната кожа, с подобрена гладкост, мекота и еластичност, както и редуциране на бръчките.

Gatuline link n lift – Екстракт от цветовете на Конски Кестен

Иновативна козметична съставка разработена специално за повишаване на еластичността на кожата в зоната около очите. Зона, която е много нежна и се намира постоянно в движение, водещо до образуване на бръчки. 
Отличена е със сребърна награда в категорията «Активни съставки» на In-cosmetics Global 2017. 
Съдържа активни молекули, които се намират само в цветовете на конския кестен. 
Възстановява динамиката на фибробластите и връзката между епидермиса и дермата, благодарение на което видимо се намаляват бръчките. 
При влагане на 2% Gatuline Link n Lift в състава на козметичния продукт, след две седмици от използването му визуално се подобрява областта около очите: намаляват се бръчките по долния клепач, покрай външния и вътрешния ъгъл на очите. 
Суровината за тази съставка се събира ръчно в южна Франция. На производителя му се е наложило да разработи специална процедура по намиране на източници на растителната суровина, които в последствие са преминали и сертификация за органичен произход.

В описанието на конкретния продукт ще намерите подробно описание на всичките му активни съставки.

РЕГИСТРИРАН ПОЛЕЗЕН МОДЕЛ ЗА ВЛАГАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОБИОТИЧЕН ЩАМ LACTOBACILLUS BULGARICUS В КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ 12.05.2014

Техническо описание

Тип козметичен продуктГелове

За сваляне

Отзиви

Напишете отзив

Серия с пре- и пробиотици LB Lactobacillus Bulgaricus

Серия с пре- и пробиотици LB Lactobacillus Bulgaricus

 • Измиващ гел

 • Почистващ и овлажняващ лосион

 • Хидратиращ крем

 • Подмладяващ крем

 • Серум

 • Околоочен гел

 • Гел за интимна хигиена

В същата категория има още 7 продукта:

} } } }